ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εφημερίες “μάχης” στα νοσοκομεία – Ουρές ασθενοφόρων στον “Ευαγγελισμό” τη νύχτα

Στις συμπληγάδες του κορονοϊού συνεχίζουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής. Η εφημερία στον “Ευαγγελισμό” θύμιζε “πόλεμο” με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιμένουν στην ουρά για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ, προσθέτοντας ότι μέχρι τις 6 το πρωί είχαν γίνει 180 εισαγωγές εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με covid-19.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε στην ΕΡΤ πως ακόμη και την ύστατη στιγμή πιστεύουν στη συνδρομή των συναδέλφων τους για την αναχαίτιση της πανδημίας, καθώς μέχρι στιγμής 61 γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ζητά τουλάχιστον 200.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΑ συγκαλεί στις 10 το πρωί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιρειών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας καλώντας τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση ενάντια της πανδημίας.

Σε όλη την Αττική μέσα σε 24 ώρες έγιναν 201 νέες εισαγωγές, ενώ νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε ο αριθμός των διασωληνωμένων. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 674 διασωληνωμένους, 41 νεκρούς και 1.514 νέα κρούσματα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Εφημερίες “μάχης” στα νοσοκομεία – Ουρές ασθενοφόρων στον “Ευαγγελισμό” τη νύχτα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/efimeries-quot-machis-quot-sta-nosokomeia-oyres-asthenoforon-ston-quot-eyaggelismo-quot-ti-nychta/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εφημερίες “μάχης” στα νοσοκομεία – Ουρές ασθενοφόρων στον “Ευαγγελισμό” τη νύχτα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">