ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαχρονικός διχασμός



Από το 2010 μέχρι σήμερα ο διχασμός στην ελληνική κοινωνία διευρύνεται και βαθαίνει. Α​​πό την ημέρα που γεννήθηκα μέχρι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς διχασμού. 

Οι βασικοί υπεύθυνοι του διχασμού στην ελληνική κοινωνία είναι σαφέστατα τα αστικά κόμματα εξουσίας , ειδικότερα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι , και η πληθώρα στελεχών τους τα οποία απόλαυσαν θεσμικές θέσεις, αξιώματα, πακτωλό χρημάτων, όμως αντί να ''χορτάσουν'' παραμένουν διαρκώς ''πεινασμένοι'' για πόλωση και εθνικό διχασμό.

Στην διάρκεια μιας δεκαετίας οικονομικής και θεσμικής κρίσης , καθώς επίσης, ενός χρόνου επιδημίας covid 19 , ο διχασμός στην ελληνική κοινωνία διευρύνεται και βαθαίνει. 

Τα στελέχη των αστικών κομμάτων εξουσίας δημιούργησαν το τέρας της τοξικότητας το οποίο κινείται ανεξέλεγκτο και βρίσκει καθημερινά πρόσφορο έδαφος και σε επίπεδο κοινωνίας.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τοξικότητας και δηλητηρίου το οποίο διοχετεύεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία σαφέστατα οξύνουν το πρόβλημα αντικατοπτρίζοντας και πολλαπλασιάζοντας το μίσος.

Οι κυβερνώντες , τα ΜΜΕ, τα sosial media, και οι οπαδοί των κομμάτων διατηρούν τη δεσπόζουσα θέση του εθνικού διχασμού, και της πόλωσης , προκαλώντας μεγάλη ζημιά στη χώρα σε μια ευάλωτη περίοδο , καθώς επίσης, αντιμετωπίζοντας καιροσκοπικά τα πάντα χωρίς κανέναν δισταγμό.

Προκαλούν ένα δυσβάσταχτο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, και ηθικό κόστος , και ενώ πλειάδα χωρών και λαών οδεύουν στο μέλλον οργανωμένα και σε πλαίσιο συνεργασίας η δική μας χώρα παραμένει προσηλωμένη στις διαχρονικές της αγκυλώσεις και παθογένειες.  

Ο τρόπος που διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος  , (αν μπορεί να χαρακτηρίζεται διάλογος οι καθημερινές ύβρεις και η σπορά μίσους, πόλωσης και εθνικού διχασμού), είναι επιεικώς απαράδεκτος και ανήκει σε προηγούμενες δεκαετίες.

Αυτοχαρακτηρίζονται εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές, φιλοευρωπαϊοι, φιλελεύθεροι, αριστεροί, προοδευτικοί, ριζοσπάστες, ενώ μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν των προσωπικών επιθέσεων, των ύβρεων, της στοχοποίησης , τα οποία αναπαράγονται αδιάλειπτα επί δεκαετίες.

Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό , καταρρακώνουν την κοινωνική συνοχή, αποκλείουν την συναίνεση, εξαυλώνουν την ομόνοια και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, αποξενώνουν ευρύ τμήμα της κοινωνίας , και εμποδίζουν το τόπο να ανασάνει και τον λαό να ανασυνταχθεί και να βρει τον βηματισμό του 2021.

Αλήθεια, ποια επέτειο επανάστασης των Ελλήνων κατά του Τουρκικού ζυγού θα γιορτάσουν οι προαναφερόμενοι οι οποίοι έπειτα από 200 χρόνια συνεχίζουν να διχάζουν το τόπο και τον λαό ;


Γιάννης Κουρδομένος

glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Οι άλλοι λαοί συνεργαζόμενοι έφτασαν στον Άρη , ενώ η δική μας χώρα με διχασμό και πόλωση παραμένει ουραγός , και θα παραμένει . . .


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαχρονικός διχασμός Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">