ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Του Κίτσου η μάνα χαίρετε

 

Υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών,  ''Του Κίτσου  η μάνα χαίρετε'' , στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από την  Επανάσταση του 1821 εμφανίστηκαν στην Γλυφάδα 21 έφιπποι φουστανελάδες.

Κρατώντας ''λάβαρα της Επανάστασης'' ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από το πυροφυλάκιο στον Υμηττό και μπήκαν στους δρόμους και τα στενά της πόλης.

Το θέμα είναι ότι κανείς από τους κατοίκους δεν τους είδε στην πάνω Τερψιθέα, προφανώς γιατί τα θεάματα του δήμου Γλυφάδας είναι αναλόγα των ''έργων'' βιτρίνας τα οποία γίνονται σε τοπικό επίπεδο.



Ασφαλώς του ''Του Κίτσου η μάνα χαίρετε'' , και ειδικότερα αν έχει προκύψει κάποια εξυπηρέτηση - σύμβαση - ρουσφέτι σύμφωνα του πελατειακού συστήματος κ.α., τα οποία ακολουθούνται κατά κόρον από τις συντηρητικές διοικήσεις των αστικών κομμάτων στη πόλη μας, όμως για ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ είναι συνολικά πλήρως ακατάλληλοι.



Πλήρως αρμονική συνύπαρξη , τα άλογα , οι φουστανελάδες, τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ, και παράλληλα πιο κάτω τα ΤΟΥΡΚΟ-ΑΡΑΒΙΚΗΣ κοινοπραξίας λεωφορεία τα οποία αγόρασε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Τέλος, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό οι φιέστες των διοικούντων από τις πολιτικές τους. Στις φιέστες είναι οι καταλληλότεροι, στις πολιτικές ωχριούν. 

# Άλλοι/ες διέθεσαν όλη τους την περιουσία για την λευτεριά του τόπου, και έτεροι επί του παρόντος ''σφουγίζουν'' τα χρήματα του συνόλου και τα παρέχουν σε Τουρκοαραβικές κοινοπραξίες !!!

# Το 1821 υλοποίησαν την επανάσταση των αυτονόητων , έκτοτε , και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ίχνος συνέχειας.

# 1821: Έκτοτε όποιος αξίωσε την επανάσταση των αυτονόητων πλήρωσε βαρύ τίμημα, σε πλήρη αντιδιαστολή όσων τελούν σε καθεστώς ημετέρων, οσφιοκαμπτών, συνεργατών, κολάκων, αυλικών, παρατρεχάμενων, διορισμένων, και ''τσιρακίων''.

Για όσους/ες υποτίθεται ότι γιορτάζουν την επέτειο της Επαναστάσεως:

1ον) Η ΓΛΥΦΑΔΑ πότε θα ''ελευθερωθεί'' από τα αστικά πολιτικά κόμματα, τους επαγγελματίες της πολιτικής και το πελατειακό σύστημα ; 

2ον) Με λίγα λόγια πότε θα προκύψει κάτι αντίστοιχο του 1821 από τις γενιές του παρόντος ; ( Με κριτήριο το κράτος δικαίου )

3ον) Οι Έλληνες το 1821 αξίωσαν την λευτεριά τους από τους ξενόφερτους Τούρκους ώστε να διαφεντεύουν οι ίδιοι το τόπο τους , ενώ στον αντίποδα επί 50 χρόνια η Γλυφάδα διοικείται από ξενόφερτους δημάρχους οι οποίοι ακολουθούν όσα ίσχυαν το 1821 !  ( Νεοέλληνες . . . μήπως χρειάζεται να περιμένουμε 400 χρόνια ; )

# Αλήθεια, από ποια περιοχή κουβάλησαν τα ''άλογα'' για την φιέστα του δήμου ; Έχετε και εσείς ένα ''παρκαρισμένο'' στο parking της πολυκατοικίας σας ; ( Για την πολυφωνία  και τον πλουραλισμό χρειάζονται και οι έτερες θέσεις )

Η δική μας πρόταση:


Εμείς , ως αυτόχθονες , σε αντιδιαστολή των ξενόφερτων διοικούντων , θα πληρώναμε το καύσιμο - δημοτική δαπάνη - ώστε 21 μαχητικά σε σχηματισμό να περάσουν πάνω απο την πόλη, ώστε να τα δουν , είτε να τα ακούσουν όλοι. Για την ''επόμενη φορά'' τώρα γνωρίζεται τι θα ακολουθήσετε στον μέλλοντα χρόνο για τα 300 χρόνια.

# Είναι καθαρά ζήτημα αντίληψης. Δημοτική δαπάνη αναπαράσταση - αναβίωση της εποχής του 1821 - περιορισμένου χαρακτήρα - ενω μπορούσε να προκύψει αυτό που απαιτείται σήμερα, για όσους και όσες ζουν στο σήμερα.

Κλεφτουριά

# Τέλος, δημοτική δαπάνη αναβίωσαν τα ραδιόφωνα της ΓΛΥΦΑΔΑΣ ; Δεν χρειάζονται περισσότερα για το ποιοι διοικούν, πως διοικούν, και ποιοι είναι. Στον αντίποδα, δημοτική δαπάνη ζουν επί δεκαετίες τα στελέχη των αστικών κομμάτων, τα τσιράκια των εκάστοτε διοικούντων, καθώς επίσης, πληθώρα ιδιοκτητών μιας σελίδας συστημικής προπαγάνδας εξυπηρέτησης στελεχών αστικών κομμάτων !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Του Κίτσου η μάνα χαίρετε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">