ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αργυρούπολη: Οι κρατούντες δικαιούνται το γράφιτι ενώ οι έτεροι συλλαμβάνονται ;


Έπιασαν επ ' αυτοφώρω δύο άτομα  ηλικίας 30 και 25 ετών  από τον Χολαργό και τον Παγκράτι  οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν γράφιτι στον Τοίχο της Αργυρούπολης. 

Ο 30χρονος είναι φιλόλογος και ο 25χρονος είναι φοιτητής κοινωνικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άντρες της Ασφάλειας που ανήκουν στην Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν τους δύο νεαρούς στην λεωφόρο Κύπρου και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Μόλις ξεκίνησαν το γράφιτι τους συνέλαβαν και με την βοήθεια μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ τους οδήγησαν στην Ασφάλεια Γλυφάδας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν σακίδια με σπρέι και κουκούλες.

Οι δύο νεαροί έκαναν γράφιτι με κόκκινο χρώμα την φιγούρα του Πατριάρχη Γρηγόριου. 
Το 'έργο', σύμφωνα με πηγές του δήμου θα αποκατασταθεί άμεσα.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αξιοπερίεργη η έμφαση που δίνεται από τον γειτονικό δήμο στην άμεση αποκατάσταση ενός τοίχου , ενώ στον αντίποδα επί σειρά ετών - και συγκεκριμένα έναντι της τροχαίας Ελληνικού - δεσπόζουν τα γεννητικά όργανα σε περίοπτη θέση πάνω στον υδατόπυργο του Ελληνικού, και σε αυτή τη περίπτωση δεν υφίσταται καμία διάθεση αποκατάστασης.

Επίσης, άξιο απορίας είναι το γεγονός πόσα χρόνια κατέτρεχαν όσους επιχειρούσαν να κάνουν τοπικά ένα γράφιτι σε ένα τοίχο , και πως διαφοροποιείται ο κανόνας από τους κρατούντες, και ειδικότερα παρουσία της αστυνομίας , της εκκλησίας, και του δημάρχου να γίνονται τα γράφιτι.

Κύριοι κρατούντες , αν πράγματι πιστεύεται ότι ζείτε σε μια ευνομούμενη πολιτεία , και δεδομένου ότι εσείς απολαμβάνεται τα προνόμια , αναλογιστείτε ότι όσα κάνατε εσείς πάνω στον τοίχο - γράφιτι - επιχείρησαν και οι δυο νεαροί.

Σε μια Δημοκρατία έχουμε πολίτες δυο ταχυτήτων ; Άλλοι με το δικαίωμα να κάνουν γράφιτι σε τοίχους , και έτεροι να μην έχουν το ίδιο δικαίωμα , διότι αυτοί βανδαλίζουν ; Οι αντιεξουσιαστές βανδαλίζουν εκτελώντας την ίδια πράξη , ενώ οι κρατούντες κάνουν τέχνη ; 

Σπρέι και κουκούλα χρησιμοποιήσατε και εσείς κάνοντας γράφιτι στον τοίχο αν δεν μας απατά η όρασή μας. 

Διαπιστώνεται εμπράκτως τι σημαίνει ανισότητα , και κατάλυση  της ελεύθερης βούλησης ο πολίτης να εκφραστεί όπως επιθυμεί. Το γράφιτι απαγορεύεται για όλους εσάς και επιτρέπεται για τους κρατούντες ! 

Ο φιλόλογος και ο φοιτητής  θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνοντας την ίδια πράξη - γράφιτι σε ένα τοίχο της Αργυρούπολης - βανδάλιζαν για τους κρατούντες. Ενδεχομένος το πρόσωπο του Γρηγορίου Ε' να χρειαζόταν περισσότερη έμφαση στο χρώμα, η μπορεί να μην τους άρεσε καθόλου. 

Εσείς που επικαλείστε την δημοκρατία πρέπει να δέχεστε ότι ανάμεσά σας κυκλοφορούν πολλοί οι οποίοι δεν συμφωνούν με πολλά στερεότυπα και κατεστημένα, άρα από εσάς εξαρτάται αν θα υφίσταται πραγματικά δημοκρατία και ελευθερία της έκφρασης η το αντίθετο. 

Μην ξεχνάτε ότι έχουμε ζήσει προσωπικά αντίστοιχες καταστάσεις. Ένα σύστημα να διώκει καταχρηστικά τον μη λειτουργούντα , και να κλείνει τα μάτια στην ανομία και την διαπλοκή των ημετέρων και υποστηρικτών τους , οι οποίοι λειτουργούσαν χωρίς άδειες. ( Αλήθεια, εκδόθηκε ειδική άδεια για γράφιτι σε τοίχο ; )

* Με βάση την κείμενη ελληνική νομοθεσία, το γκράφιτι άνευ αδειοδότησης, θεωρείται αξιόποινη πράξη και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 381, 382, 383 του ποινικού κώδικα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και δύο ετών. 

Τελικά κύριοι κρατούντες το γράφιτι είναι τέχνη η βανδαλισμός ; Να θεωρήσουμε ότι εξαρτάται ποιοι το κάνουν , και ποιές είναι οι προθέσεις τους ; Δεδομένου ότι οι νεαροί συνελλήφθησαν πριν τελειώσουν τις προθέσεις τους , γιατί τους κατηγορούν για βανδαλισμό ; 

Εμείς μια ολόκληρη ζωή στο συγκεκριμένο σημείο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένας τοίχος. Τίποτα περισσότερο. Οι νεαροί σύμφωνα όσων αναφέρουν ορισμένοι , και των αρχών, βανδάλισαν ένα τοίχο της Αργυρούπολης και θα δικαστούν - καταδικαστούν ; Αν έβαφαν τον τοίχο μια ημέρα πριν από τον Δήμο δεν θα ήταν βανδαλισμός

Κρίμα, διότι η ΙΣΤΟΡΙΑ δεν βανδαλίζεται σε όσους τοίχους και να κάνουν γράφιτι, είναι χαραγμένη στις μνήμες των ανθρώπων. Η Ιστορία δεν χρειάζεται γράφιτι.

Αν κατηγορηθούν οι νεαροί για βανδαλισμό σε γράφιτι ενός τοίχου , παράλληλα πρέπει να κατηγορηθούν και όσοι συνέβαλαν ώστε να προκύψουν τα γράφιτι. Ισονομία - Ισοπολιτεία. Κάποιοι αποφασίζουν από κοινού και κάνουν ότι επιθυμούν , ενώ οι έτεροι , και αντιεξουσιαστές όπως τους χαρακτηρίζουν,  δεν έχουν αυτό το δικαίωμα ;

ΥΓ: Το γράφιτι πάνω σε γράφιτι είναι άτυπος κανόνας επί δεκαετίες παγκόσμια. Επιπροσθέτως , μεγάλο φάσμα της κοινωνίας - παγκόσμια - πλέον δεν συμφωνεί με την λογική δημάρχων και κυβερνήσεων να τοποθετούν σε περίοπτα σημεία αγάλματα , προτομές , αφίσες , ''γράφιτι'' , κ.α. 

- Άλλωστε οι ήρωες του παρελθόντος έδωσαν τον δικό τους αγώνα, στην εποχή τους , και η σημερινή κοινωνία δίνει τον δικό της αγώνα στην δική της εποχή χωρίς να αναγνωρίζεται από τους κρατούντες. 

- Κάντε ένα δημοτικό κανάλι και ενημερώστε τους δημότες ότι θα μεταδίδει ιστορικά ντοκιμαντέρ - συζητήσεις και ταινίες θεματολογίας 1821. Είναι πιο σύγχρονο και καινοτόμο από τα γράφιτι σε τοίχους , και κυρίως δεν βανδαλίζεται. Όμως αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει δεδομένης της γνωστής κλίκας ιδιοκτητών και παράλληλα κομματικών χορηγών. ( Τόσα χρόνια δεν επαναλειτούργησε ούτε το διαδημοτικό ραδιοφωνάκι των Νοτίων προαστείων ΤΙΚ ΤΑΚ 93.2 )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αργυρούπολη: Οι κρατούντες δικαιούνται το γράφιτι ενώ οι έτεροι συλλαμβάνονται ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">