ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Rally Acropolis επέστρεψε!

Μετά από 8 χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Rally Acropolis επιστρέφει! Tον Ιούνιο του 2020, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέλαβε προσωπικά τη δέσμευση ότι «η Ελλάδα θα επιστρέψει στη θέση που της ανήκει στο παγκόσμιο motorsport». Οι συντονισμένες, πολύμηνες προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού υπό την επίβλεψη του κ. Αυγενάκη και υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο μοναδικός αυτός αγώνας, επισστρέφει στο Ημερολόγιο του WRC. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, καθώς αντικαθιστά τον αγώνα της Χιλής, Copec Rally Chile του οποίου οι διοργανωτές δήλωσαν αδυναμία να πραγματοποιήσουν λόγω ταξιδιωτικών και άλλων περιορισμών που ισχύουν για την Covid19.

Το Rally Acropolis πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 και από τα πρώτα χρόνια που προσμετρούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθιερώθηκε ως ένας από τους δύο σκληρότερους αγώνες του θεσμού, μαζί με το Rally Safari. Η εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τα πανέμορφα και απαιτητικά τοπία, έδωσαν εκπληκτικά στιγμιότυπα και εικόνες και όχι άδικα, είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους αγώνες των οδηγών και συνοδηγών, όλων των γεννεών. Προσμέτρησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για 38 χρόνια ενώ τελευταία διοργάνωση που προσμετρούσε ήταν το 2013. Πολυνίκης ο αείμνηστος Colin McRae με 5 νίκες ενώ νικητές μεταξύ άλλων, έχουν αναδειχθεί και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Sebastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Rohrl και Carlos Sainz.

Η συμφωνία διοργάνωσης του Rally Acropolis ως αγώνα του WRC ισχύει για το 2021 και το 2022. Φέτος, θα αποτελεί τον 10ο αγώνα του θεσμού και περισσότερες λεπτομέρειες για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα και τη διαδρομή, θα γίνουν αργότερα γνωστές, αφού ελεγχθούν από τη FIA και τον promoter του WRC. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Rally Acropolis έχει τόσο θερμή υποστήριξη από την Κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη από τη διοργάνωση του αγώνα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και από πλευράς τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον promoter του WRC τον Δεκέμβριο του 2020

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Rally Acropolis επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης που δεσμεύτηκε προσωπικά για την επιστροφή του αγώνα δήλωσε:
«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δηλώσουμε πως εκπληρώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Στην αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα, που ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο! Η επάνοδος του Rally Acropolis στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι γεγονός. Από σήμερα κιόλας, ξεκινάμε την οργάνωση του κορυφαίου αγώνα του θεσμού! Του Rally Acropolis που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του motorsport. Η Ελλάδα είναι εδώ για να σας καλωσορίσει! Είναι παρούσα, εξωστρεφής και πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς».

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, της FIA, Jean Todt, δήλωσε:
«Το Rally Acropolis δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Rally Acropolis, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Το Rally Acropolis επέστρεψε! εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/to-rally-acropolis-epestrepse/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Rally Acropolis επέστρεψε! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">