ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κορονοϊός: Αγωνιώδης μάχη στις εφημερίες και στις ΜΕΘ (video)

Τιτάνια προσπάθεια καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό για να ανταποκριθεί στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάθε μέρα καταρρίπτει το αρνητικό ρεκόρ ο αριθμός των διασωληνωμένων με κορονοϊό που έφτασαν τους 672 και οι εφημερίες των νοσοκομείων είναι μια μεγάλη δοκιμασία για γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και για τους ίδιους τους ασθενείς.

Κάθε γενική εφημερία σε νοσοκομείο της Αττικής είναι μία πολύωρη μάχη για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid είναι κάθε μέρα στο 100%, με διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους να περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι στην εντατική.

«Είχαμε φθάσει τους 120 διασωληνωμένους σε απλές κλίνες μέχρι να απορροφηθούν στις ΜΕΘ….3.000 ασθενείς σε απλές κλίνες, ένα ποσοστό είναι αναμενόμενο να διασωληνωθεί» είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Για το προσωπικό των νοσοκομείων, κάθε εφημερία πλέον είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη. Το νοσοκομείο «Γεννηματάς» που εφημέρευε το Σάββατο έχει και τις 16 ΜΕΘ Covid κλίνες του γεμάτες.

«Οι εφημερίες βγαίνουν γιατί το προσωπικό δίνει παραπάνω από όσα μπορεί», δήλωσε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας «Γ.Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος.

Κι ενώ οι αντοχές των γιατρών των νοσοκομείων έχουν εξαντληθεί, χαμηλή είναι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας για εθελοντική προσφορά υπηρεσιών. Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, το πρωί του Σαββάτου, υπήρξε διάσταση απόψεων και είναι πιθανό πλέον το υπουργείο να προχωρήσει σε επιστράτευση.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το τελευταίο μέτρο μίας ηγεσίας που κάτι πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είναι υπαρκτά. (…) Είναι ένα εθνικό πρόβλημα και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γιώργος Πατούλης.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσίασε νέα αύξηση. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 672 διασωληνωμένους, 60 θανάτους και 2.535 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 1.237 εντοπίζονται στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο για την αξία του εμβολιασμού μέχρι να χτιστεί η ανοσία του πληθυσμού με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά.

Κάθε μεγάλος αγώνας κρίνεται στο τέλος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που έχουν κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από κορονοϊό έκλεισαν ήδη ραντεβού για εμβολιασμό, την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες. Έχουν σταλεί 80.000 μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση, εκ των οποίων οι περισσότεροι επιβεβαίωσαν το ραντεβού.

Ο εμβολιασμός θα αρχίσει τη Δευτέρα ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για τους 65 έως 69 ετών.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κορονοϊός: Αγωνιώδης μάχη στις εφημερίες και στις ΜΕΘ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/koronoios-agoniodis-machi-stis-efimeries-kai-stis-meth-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κορονοϊός: Αγωνιώδης μάχη στις εφημερίες και στις ΜΕΘ (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">