ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video)

Η ελληνική οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας αναφερόμενος στα στοιχεία ΑΕΠ για το 2020 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η ύφεση ήταν 8,2%.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις και αυτό λόγω τόσο της αναθεώρησης του προηγούμενου τριμήνου, όσο και της καλής- σχετικά- εικόνας του δ’ τριμήνου, το οποίο σε σχέση με το γ’ τρίμηνο φαίνεται μάλλον να παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.
  «Τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως «και το 2021, έως σήμερα, είναι μια δύσκολη χρονιά. Οι προκλήσεις πολλές και μεγάλες. Όμως μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι, αφού με τη βοήθεια της επιστήμης χτίζουμε, με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς μέσω των εμβολιασμών, “τείχος” προστασίας. Έτσι, η κοινωνική και οικονομική ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο υπουργός .

www.ertnews.gr



Το άρθρο Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/ch-staikoyras-i-oikonomia-antexe-para-toys-ischyroys-klydonismoys-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">