ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πλοίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στην Κόρινθο – Συνελήφθη το πλήρωμα (βίντεο)

Πολύ μεγάλη επιτυχία για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τα στελέχη του, εντόπισαν και κατάσχεσαν, 46 κιλά και 710 γραμμάρια, κοκαΐνης, σε φορτηγό πλοίο, στην περιοχή της Κορίνθου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, υπήρξαν 23 συνολικά συλλήψεις (αλλοδαπά μέλη του πληρώματος), για κατοχή και διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών, κατά παράβαση του σχετικού νόμου.

Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπήρξαν πληροφορίες για πλοίο, που θα έφτανε σε λιμάνι της χώρας μας, με πιθανή μεταφορά ναρκωτικών.

Κατόπιν έρευνας της διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορίου, στοχοποιήθηκε το εν λόγω πλοίο, που είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Βραζιλίας και ήταν να καταπλεύσει σε παράκτια περιοχή, στα Ίσθμια Κορινθίας.

Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Στον έλεγχο που έγινε στο πλοίο, ονόματα ”SKYROS”, σημαίας νήσων Μάρσαλ, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν απ’ τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος, εντός του οποίου, υπήρχαν, 38 πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη.

Aκολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου, χωρίς να υπάρξουν νέα ευρήματα.

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει απ’ το λιμάνι Σανταρέμ Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση, στα Ίσθμια.

Μετέφερε 22.500,00 ΜΤ σογιόσπορο

Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας, του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες, θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

www.ertnews.gr



Το άρθρο Πλοίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στην Κόρινθο – Συνελήφθη το πλήρωμα (βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/ploio-me-46-kila-koka-nis-entopistike-stin-korintho-synelifthi-to-pliroma/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλοίο με 46 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στην Κόρινθο – Συνελήφθη το πλήρωμα (βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">