ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα μοναστήρια της Ευρώπης Επ5 | Τόποι μνήμης

Διαθέσιμο έως 26/07/2021

Το Μοναστήρι του Όρους της Αγίας Οντίλ στη Γαλλία, αποκαλύπτει καλλιτεχνικούς θησαυρούς, όπως το εκπληκτικό ψηφιδωτό των καλλιτεχνών Ζαντί και Μπορντέ, το οποίο εξυμνεί τη Νίκη των Συμμάχων κατά του ναζισμού.

Το Αββαείο Γκοτβάικ των Βενεδικτίνων μοναχών στην Αυστρία, είναι γνωστό για τη Βιβλιοθήκη του, τις 32.000 γκραβούρες του – κυρίως του Άλμπερχτ Ντύρερ και του Μιχαήλ Άγγελου – αλλά και για τα συγκινητικά αγαλματίδια της «Παναγίας
Εγκυμονούσας».

Το Μοναστήρι του Νιεποκαλάνοφ στο χωριό Τερέσιν στην Πολωνία, είναι μία μονή Φραγκισκανών μοναχών, την οποία ίδρυσε ο οραματιστής μοναχός Μαξιμιλιανός Κόλμπε. Ο Μαξιμιλιανός δημιούργησε, επίσης, τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στη χώρα, αλλά και ένα πυροσβεστικό σταθμό με πυροσβέστες μοναχούς, ο οποίος εξακολουθεί να είναι σήμερα ένας από τους καλύτερους στην Πολωνία.

Το Μοναστήρι του Ορβάλ στο Βέλγιο, το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τα στρατεύματα της Γαλλικής Επανάστασης, ανοικοδομήθηκε το 1928.
Αυτό το επιβλητικό κτίσμα φιλοξενεί μία κοινότητα Κιστερκιανών μοναχών, η οποία εκμεταλλεύεται τα δάση καθώς και ένα ζυθοποιείο που παρασκευάζει μπίρα των Τραπιστών μοναχών. Τα έσοδα προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην περιοχή.



Το άρθρο Τα μοναστήρια της Ευρώπης Επ5 | Τόποι μνήμης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/ta-monastiria-tis-eyropis-ep5-topoi-mnimis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα μοναστήρια της Ευρώπης Επ5 | Τόποι μνήμης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">