ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ – Νέο βίντεο: Σύλληψη – “βασανισμός” 73χρονης με άνοια από αστυνομικούς

 

Για σύλληψη που ισοδυναμούσε με βασανισμό 73χρονης γυναίκας που πάσχει από άνοια, μήνυσε την αστυνομία του Κολοράντο, η οικογένεια της Karen Garner. Το βίντεο από τη σύλληψή της προκαλεί ήδη οργή και αντιδράσεις. Αστυνομικοί της φόρεσαν χειροπέδες στις 26 Ιουνίου του περασμένου έτους, και την άφησαν επί 6 ώρες χωρίς ιατρική βοήθεια ενώ ο ώμος της “είχε σπάσει” από την βία που ασκήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία.

Όλα ξεκίνησαν σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart από το οποίο έφυγε η 73χρονη χωρίς να πληρώσει, λόγω της πάθησής της, εμπορεύματα αξίας 13 $.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η 73χρονη βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα, αφού “την πέταξαν στο έδαφος και στη συνέχεια την έστησαν στο καπό περιπολικού ενώ αιμορραγούσε κι έκλαιγε”. Ο αγκώνας της ήταν σπασμένος και ο ώμος είχε υποστεί εξάρθρωση, λέει ο δικηγόρος της και προσθέτει ότι υπάρχει και άλλο  που δείχνει  αστυνομικούς “να διασκεδάζουν με τον βγαλμένο ώμο της 73χρονης κατά τη σύλληψή της”.

“Έτοιμοι για το ποπ; Ακούστε το ποπ;” ακούγεται να λέει ο ένας ένστολος, αναφερόμενος στον ώμο της ηλικιωμένης.

Καθώς συνεχίζουν να παρακολουθούν τα βίντεο, ο ίδιος αξιωματικός λέει: “Το λατρεύω.”

Η αστυνομία της πόλης Loveland, περίπου 50 μίλια βόρεια του Ντένβερ, ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει σχόλια εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας για τυχόν «εγκληματικές ευθύνες» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και δύο δύο άλλοι μεταφέρθηκαν σε διοικητικά καθήκοντα.

Το υλικό της κάμερας που προκάλεσε κατακραυγή δείχνει ότι ελάχιστα λεπτά πριν από τη βάναυση σύλληψη, η 73χρονη μάζευε λουλούδια δίπλα στο δρόμο. Η κάμερα ασφαλείας από το σούπερ μάρκετ λίγο πριν έδειξε μέλη του προσωπικού να σταματούν την κυρία Garner για να ανακτήσουν τα 13,38 δολάρια εμπορευμάτων, τα οποία περιελάμβαναν κουτιά αναψυκτικού και απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Πηγή:BBC

www.ertnews.gr



Το άρθρο ΗΠΑ – Νέο βίντεο: Σύλληψη – “βασανισμός” 73χρονης με άνοια από αστυνομικούς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/ipa-neo-vinteo-syllipsi-quot-vasanismos-quot-73chronis-me-anoia-apo-astynomikoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ – Νέο βίντεο: Σύλληψη – “βασανισμός” 73χρονης με άνοια από αστυνομικούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">