ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

"Εμβληματική Επένδυση Ελληνικού" : Η κάλπικη λίρα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας


Από
 τον Παναγιώτη Κ. Κουμουνδούρο, Αρχιτέκτονα, Ομότιμο μέλος ΤΕΕ λάβαμε και δημοσιοποιούμε για εσάς τις θέσεις - σχολιασμό - επί της περιβόητης επένδυσης του Ελληνικού.

Αποδέκτης της επιστολής ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης , καθώς και οι έτεροι δήμοι - δημότες των όμορων δήμων.

Γιάννης Κουρδομένος: Όντας γεννημένος εντός του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού , στον συνοικισμό του Βοσπόρου Γλυφάδας , συμφωνώ κάθετα με τον κ. Κουμουνδούρο , και επιπροσθέτως , δεδομένου ότι ο ίδιος επέλεξε να κάνει μια διπλωματική τοποθέτηση, αναφορικά με τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο για το αντίστοιχο, και αναφέρω ότι προέκυψε προβοκάτσια για την οποία οι εν λόγω θα είναι υπόλογοι στο αμφότερο μέλλον. ( Προβοκάτσια καθώς και εξαγορά. ) 

- Ο επενδυτής δια μέσω των υπαλλήλων του επέδειξε ιδιαίτερη μέριμνα ώστε τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , τόσο τα κομματικά ΜΜΕ, όσο και των συνεργαζόμενων με τον ΣΥΡΙΖΑ, να χαίρουν μεγάλων ποσών διαφημίσεων των εταιριών συμφερόντων του. Ήταν ο βασικός λόγος που το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από μέγα σκάνδαλο , όπως  χαρακτήριζε ο Α. Τσίπρας το ξεπούλημα του Ελληνικού, βρέθηκε ο ίδιος να το υπογράφει. 

- Αναλογιστείτε ποιοι, πως , πότε, και κάτω από ποιο πλαίσιο, φρόντισαν το ξεπούλημα να ενταχθεί στο τρίτο μνημόνιο και δεν έκαναν αναφορά π.χ για το Τατόϊ. 

- Ασφαλώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο να ασκείς διακυβέρνηση μιας χώρας από το να βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση , όμως οι πάγιες θέσεις ενός κόμματος δεν μεταβάλλονται , και όταν μεταβάλλονται , για οποιονδήποτε λόγο , αποτελεί είτε προβοκάτσια , είτε θέμα ενδελεχούς διευρεύνησης των αιτίων και των υπαιτίων.

ΘΕΜΑ : "Εμβληματική Επένδυση Ελληνικού" : Η κάλπικη λίρα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας

Αγαπητοί Δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Αγαπητοί Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες, Συνδημότες & Συνδημότισσες, Φίλοι & Φίλες.

Με αφορμή και πάλι την ψήφιση του "νομοσχεδίου" για τη "διανομή ιδιοκτησίας" (διάβαζε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας 6205 στρεμ.), στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού & παραλία Αγίου Κοσμά, από 260 βουλευτές (των ΝΔ, Σύριζα & ΚΙΝΑΛ) του Ελληνικού Κοινοβουλίου [7]., θεωρήσαμε ξανά χρήσιμο να υπενθυμίσουμε μερικές μεγάλες αλήθειες και να καταγγείλουμε μετά βδελυγμίας τα συνεχιζόμενα μεγάλα ψέματα των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων για πάνω από 20+ χρόνια, που αφορούν την αποκαλούμενη "εμβληματική επένδυση", νέα Ριβιέρα κ.λπ.

Αν και έχουμε αναλύσει και τεκμηριώσει πολλοί (για πάνω από 20 χρόνια [30].), ποιον ωφελεί και ποιον βλάπτει αυτή η πολυδιαφημισμένη "επένδυση", θα το επαναλάβουμε πολύ σύντομα άλλη μια φορά, για μαθαίνει και η νέα γενιά και να θυμούνται οι παλιότεροι, όπως λένε...

Έτσι, ίσως αρχίζοντας απ' το τέλος, διαβάζοντας ενδεικτικά ένα κείμενό μας [30]. , θα μπορέσει κάποιος ή κάποια, να πάρει μια "γεύση", τι θεωρούν "ανάπτυξη", "επένδυση" κ.λπ. σήμερα τα μεγάλα, ντόπια & διεθνή  ιμπεριαλιστικά/καπιταλιστικά κερδοσκοπικά συμφέροντα των διαφόρων ομίλων...

Αλλά ας έρθουμε λοιπόν στο προκείμενο-στην τελευταία αυλαία που έπεσε στο πιο γνωστό σήριαλ/ανέκδοτο, που χάριν συντομίας λέμε "Ελληνικό".

Πολλά ακούστηκαν (ή μάλλον βασικά δεν ακούστηκαν...), στη βουλή και γι' αυτό σας παραπέμπουμε στα διάφορα λεχθέντα & αναλυθέντα [2].-[27]. για να βγάλετε (εύκολα!) και τα δικά σας συμπεράσματα...  Εμείς θα τονίσουμε μερικά/εκείνα που βγάζουν μάτια, με το αζημίωτο/κέρδος των λίγων...

Το 1ο έχει να κάνει με το λεγόμενο μητροπολιτικό "πάρκο" των 2.000 στρεμ.--το μεγαλύτερο της Ευρώπης (!).  Ίσως το μεγαλύτερο ψέμα απ' όλα ! Έχουμε δείξει αναλυτικά ότι το "πάρκο πρασίνου" (όταν αφαιρεθούν όλα τ' άλλα...), δεν θα υπερβαίνει τα 668 στρεμ., στα οποία μόνο στα 100στεμ. (!) θα φυτευτούν δένδρα, δηλαδή θα έχουμε ένα "πάρκο" με μερικές ζαρντινιέρες δένδρων (όπως πχ. στο ΚΠΙΣΝ), καμιά σχέση δηλαδή με πυκνό πράσινο, όπως στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας...[30]. Τα συμπεράσματα αυτά μπορεί να τα βγάλει κανείς βλέποντας και τις γνωστές μακέτες του "επενδυτή" [5β].

Το 2ο έχει να κάνει με το μέγεθος και την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Στο προηγούμενο κείμενο που σας στείλαμε ηλεκτρονικά  (20-3-2021), κάναμε λάθος εκτίμηση, γιατί δεν είχαμε δει το τελευταίο "διάγραμμα διανομής"... [22]. , [24].-[25].  Με γυμνό μάτι η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Αγίου Κοσμά πιθανόν (;!) να είναι η μισή (για μένα...;), δηλαδή μόνο 450μ. το πολύ !  Κατά άλλη εκτίμηση μόνο 250μ. [22].  Τώρα πόσο αυτό κάνει "ευτυχισμένο" το νυν Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, που συνεχώς διατυμπανίζει ότι "είμαστε ένα παραλιακός Δήμος δίχως παραλία", δεν γνωρίζω...

Να θυμίσουμε ότι για ακτή πχ. 450μ.Χ40μ.= 18.000μ2:9μ2= 2000 λουόμενους (!!!). (4.000, αν ήταν 900μ., όπως έχουμε αναλύσει... : [30]. )

Όσο για το τμήμα "παραλίας" (μήκος 1.400μ. περίπου;), που ξεκίνησε σαν Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά (Ο.Κ.Ι.Α.Κ.), αντί για κέντρο ιστιοπλοΐας & ναυτικών ομίλων για ερασιτεχνικό ναυταθλητισμό κ.λπ., θα γίνει (είναι πλέον) μαρίνα για μέγκα-γιοτ των 100μ., για "εφοπλιστάδες"... [28].

Η υπόλοιπη παραλία (άλλα 1200μ. περίπου;), στον παλιό Αγ. Κοσμά, θα γίνει θέρετρο για 10 επαύλεις-πάνω στο κύμα & με αρχαία στην αυλή τους...

Το 3ο, το είδος της νέας πόλης μέσα στη πόλη των 25.000 κατοίκων, φαντάζει σχεδόν εξωπραγματικό, όπως ήδη έχουμε εξηγήσει  [19].-[20]. , [30]. Μία πολεοδομική "φούσκα" κυριολεκτικά, με ιδιοκτήτες εκατομμυριούχους κροίσους (και δισεκατ.), 25.000 (;!), που θα "επενδύσουν" σε ακίνητα, που θα τα επισκέπτονται (!) για δυο βδομάδες το χρόνο, όπως στο Λονδίνο... Αυτό κάποιοι το λένε "πράσινη ανάπτυξη", μάλλον για "πράσινα άλογα" μιλάμε...

Η ουσία είναι : Η νέα πόλη όποια "μορφή" και να πάρει, δεν έχει μέλλον, γιατί δεν γίνεται για ανθρώπους αλλά για το κέρδος, όπως είπε κι ο David Harvey!

Το 4ο, αφορά το χώρο του καζίνου σε επιφάνεια 600με 1000 στρεμ. (ανάλογα με τις "διαπραγματεύσεις…"), όπου θα έχουμε και ένα "ναό του τζόγου", και φυσικά ξέπλυμα βρώμικου/μαύρου χρήματος, ως συνήθως για/σε τέτοιες "επενδύσεις"... 'Α και 100 θέσεις για Έλληνες (πιθανόν) κρουπιέρηδες...(!!!)

Το 5ο, αφορά τα νέα εμπορικά κέντρα (Μωλ, ξενοδοχεία κ.λπ.), που θα ρουφήξουν κυριολεκτικά σαν βδέλλες ότι υπάρχει γύρο στα ελληνικά "περίχωρα"...

Το 6ο, με 75.000 θέσεις εργασίας (!), που ίσως σώσει τη "τουριστική βιομηχανία" γκαρσονιών μας, με "ημιαπασχόληση" της λεγόμενης GIG economy !!! 

Αφήσαμε το 7ο & τελευταίο σχόλιο, για την "πέτρα του σκανδάλου", τους 260 της Βουλής, που ψήφισαν την αποικιακή "διανομή", που θύμισαν την πολύ πρόσφατη έκφραση Αμερικανού αξιωματούχου πάνω στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου που χαρακτήρισε τη Σούδα σαν το "πετράδι του στέμματος" της αμυντικής μας συνεργασίας, λες και ήταν η Ινδία (Crown Jewel) σαν αποικία της Βρετανικής αυτοκρατορίας και της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών...!!! 

Τι να πει κανείς, πως να χαρακτηρίσει την πράξη, το ψυχολογικό προφίλ, κάποιων πολιτικά ευνουχισμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που σαν άβουλα "γιουσουφάκια" του μεγάλου ντόπιου & ξένου κεφαλαίου έσκυψαν μες στην πανδημία το κεφάλι, 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση!

Θέλησαν έτσι μ΄ αυτό τον εμετικό τρόπο να ευχαριστήσουν και να υποκλιθούν σε μια μικρή άρρωστη/σάπια ντόπια και ξένη ολιγαρχία/πλουτοκρατία...

Μόνο η συνηθισμένη πλέον κωλοτούμπα, υποκρισία & διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ρέστα [16].   Έκανε τη ΝΔ & το ΚΙΝΑΛ να μοιάζει με άγιους (!!!).  

Αλλά όπως είπαν κι οι ποιητές μας :    "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει..."  ΚΑΙ   " Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία!"
Δείτε περισσότερα και την σχετική εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. , στις 1-4-2021, [1].

Θα κλείσουμε, όπως κλείσαμε το 2019 ( [30]. ) : Θέλουμε :  "Μητροπολιτικό Πάρκο για το Λαό, όχι 'Ριβιέρα' για το κεφάλαιο" !

Με ειλικρίνεια, ευθύνη και αγάπη,
Παναγιώτης Κ. Κουμουνδούρος, Αρχιτέκτων, Ομότιμο μέλος του ΤΕΕ
Κοσμήτορας ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, Μέλος Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ,
Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αθήνας του ΤΕΕ.
(Πρώην υπάλληλος της Τ.Υ., του Δήμου Ελληνικού και νυν Δ.Τ.Υ
του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, 1.9.1989-17.12.2014).

Παραπομπές & Σημειώσεις:
ΠΡΟΣΟΧΗ :   ΕΚΔΗΛΩΣΗ του Κ.Κ.Ε., για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ :  Πέμπτη 1-4-2021,  στις 19:30 μ.μ. , στα 2 παρακάτω λινκ :
ΖΟΟΜ : https://zoom.us/j/92934183818 ή  YouTube : https:bit.ly/3f115GC
        β). ... επίσης σελ. 4, βλέπε και "παραπομπή" του "ΤΕΕ" και στο γνωστό σάϊτ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ  ΑΕ https://thehellinikon.com/ .
[7]. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11171208 (…….ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ψήφισαν από κοινού το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού, 25-3-2021)
 (ομιλία Κουτσούμπα..., στη Βουλή κ.λπ., 24-3-2021...).
(24-3-2021, Ν. Καραθανασόπουλος, ΚΚΕ, Βουλή, για τη σύμβαση ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...).
[11]. https://www.youtube.com/watch?v=OLjBKPlrm8Y   (Χρήστος Κατσώτης, ΚΚΕ, για σύμβαση Ελληνικού..., 24-3-2021).
[12]. https://i-kyr.gr/24-03-21/   ...γελοιογραφία του ΚΥΡ για το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ"..., 24-3-2021.
     (24-3-2021, σελ. 1, 4, 5, 6, 7..., για τη νέα σύμβαση Ελληνικού)
 (…….ΔΕΙΤΕ τις συνεχείς ανακοινώσεις αυτού του σάϊτ…,  π.χ. από τις 22-6-2020--συνάντηση Μητσοτάκη-Κωνσταντάτου-ολέ !!!)
[16].https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/03/23/fake_photo_georgiadis_vouli/  (Με ή χωρίς φωτομοντάζ, οι διαρκείς "κωλοτούμπες" του Σύριζα κ.λπ.,
(επί της "ουσίας"), δίνουν και παίρνουν, και χωρίς τη "βοήθεια" ενός Άδωνι Γεωργιάδη...(!).  Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς και πρόσωπα και
πράγματα για το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ"..., μόνο αναγούλα/εμετό και αηδία μπορούν να νιώθουν για όλους τους μεγάλους και μικρούς πρωταγωνιστές/
θαυμαστές (πολιτικούς, ακαδημαϊκούς κ.λπ.), που αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν αυτήν τη λεγόμενη "εμβληματική επένδυση"...). 23-3-2021.
[17). https://www.epohi.gr/article/38424/h-klimatikh-krish-perna-kai-apo-to-ellhniko   (22-3-2021)
[19].  Π. Κ. Κουμουνδούρος, "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ;!" . Ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη, προς το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και πολλούς σχετικούς
συλλογικούς και ατομικούς ηλεκτρονικούς αποδέκτες, στις 20-3-2021.
[20].  Π. Κ. Κουμουνδούρος, "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" :  Η νέα Περίφρακτη Πόλη της Πλουτοκρατίας των 25.000 κατοίκων (;!), Ο Παλμός της Γλυφάδας, σελ.8, 20-3-2021.
(το ίδιο κείμενο-με παραπομπές όμως..., είχε σταλεί και ηλεκτρονικά αρχικά στις 17-3-2021 και ξανά στις 20-3-2021 και σε πολλούς αποδέκτες...).
[24]. https://www.economix.gr/2021/03/17/afti-einai-i-dianomi-gis-sto-elliniko/  (17-3-2021, ΤΟ  ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ  ΔΙΑΝΟΜΗΣ !!!).
(10-3-2021, με το αναλυτικό ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ και το αναγνώσιμο..., ΥΠΟΜΝΗΜΑ του....!!!)
(16-3-2021, ομιλία/τοποθέτηση, υπουργού Σταϊκούρα…).
        (από πέρυσι..., τη μαγειρεύουν την "διανομή" ιδιοκτησίας και χρήσεων γης...!!!).
[30]. Π. Κ. Κουμουνδούρος, "Μητροπολιτικός Πόλος Ελληνικού - Αγίου Κοσμά : Τι Είδος "Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης:" και για Ποιον;" 
1η έκδοση (15.724 λέξεις, 133 παραπομπές, 18 σελ., 24.04.19), Το με αριθ. πρωτ. 12637/24.04.19 έγγραφο Π. Κ. Κουμουνδούρου,
 Προς το Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και λοιπούς αποδέκτες και με πολλές σχετικές κοινοποιήσεις…
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: "Εμβληματική Επένδυση Ελληνικού" : Η κάλπικη λίρα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">