ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδίκευσε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδικεύει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν το περασμένο Δεκέμβριο στις Τουρκικές Αμυντικές Βιομηχανίες SSB, στον πρόεδρό τους Ισμαήλ Ντεμίρ και σε ακόμη τρία υψηλόβαθμα στελέχη. Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί επισήμως την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση βάσει του άρθρου 231 του νόμου περί κυρώσεων CAATSA, ο υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε ότι υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν θα εκδώσουν καμία ειδική η οποιαδήποτε άλλη άδεια ή εξουσιοδότηση βάσει του Νόμου περί Ελέγχου Εξαγωγών του 2018, του Νόμου Ατομικής Ενέργειας του 1954 ή οποιουδήποτε άρθρου που απαιτεί την προηγούμενη επανεξέταση ή έγκριση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών ως προϋπόθεση για την εξαγωγή ή επανεξαγωγή αγαθών ή τεχνολογίας στην SSB.

Απαγορεύεται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών να χορηγούν δάνεια ή να παρέχουν πιστώσεις στην SSB συνολικής αξίας άνω των 10.000.000 δολαρίων, για περίοδο 12 μηνών, εκτός εάν η SSB ασχοληθεί με δραστηριότητες για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και τα δάνεια ή πιστώσεις παρέχονται για τέτοιες δραστηριότητες.

Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα εγκρίνει την έκδοση οποιασδήποτε εγγύησης, ασφάλισης η πίστωσης σε σχέση με την εξαγωγή αγαθών ή υπηρεσιών στην SSB.

Κάθε Αμερικανός εκτελεστικό μέλος σε όλα τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα χρησιμοποιεί την ψήφο των Ηνωμένων Πολιτειών για να αντιταχθεί σε οποιοδήποτε δάνειο από το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που θα ωφελήσει την SSB.

Σε ότι αφορά στους τέσσερις αξιωματούχους της SSB προβλέπεται:

Απαγόρευση συναλλαγών οι οποίες υπόκεινται στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών σε συνάλλαγμα.

Απαγόρευση οποιασδήποτε μεταφοράς πιστώσεων ή πληρωμών μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ή από, μέσω ή σε οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, στο βαθμό που τέτοιες μεταφορές ή πληρωμές υπόκεινται στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών και συνεπάγονται οποιοδήποτε συμφέρον των τεσσάρων αξιωματούχων.

Κάθε ιδιοκτησία και συμφέροντα σε ιδιοκτησία των Ismail Demir, Faruk Yigit, Serhat Gencoglu ή Mustafa Alper Deniz που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες η που βρίσκονται στην κατοχή ή τον έλεγχο οποιασδήποτε προσώπου στις ΗΠΑ αποκλείονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να πληρωθούν, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να αντιμετωπιστούν με άλλο τρόπο.

Τέλος, αναφέρεται πως ο υπουργός Εξωτερικών θα αρνηθεί θεώρηση βίζας για τους 4 αξιωματούχους και ο Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας τους εξαιρεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταχειριζόμενός τους ως πρόσωπα που καλύπτονται από την ενότητα 1 της Διακήρυξης 8693 της 24ης Ιουλίου 2011.

www.ertnews.gr



Το άρθρο ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδίκευσε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/ipa-to-steit-ntipartment-exeidikeyse-tis-kyroseis-kata-tis-toyrkias-gia-toys-s400/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξειδίκευσε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">