ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Ενώ η τεράστια χωματερή υφίσταται στο κέντρο της Γλυφάδας και παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία επί της οδού Παναγούλη, με δεδομένη την καταγγελία από την
 ΠΟΕ - ΟΤΑ, ( διατάχθηκε έλεγχος από τη "Διεύθυνση Περιβάλλοντος" της Περιφέρειας Αττικής ), ο δήμαρχος Γλυφάδας εγκαλεί τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο για "δημιουργία χωματερής" πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης.

Δημοτικά στελέχη , αντιδήμαρχοι, τέως χωροφύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί  μπουκάρισαν σε χώρο υπηρεσιών του γειτονικού δήμου, και υποβάλουν μηνύσεις σε δημοτικούς υπαλλήλους και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου  για υποβάθμιση του περιβάλλοντος έπειτα από εντολή Παπανικολάου.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αν συντρέχουν λόγοι διοικητικών ορίων , όπως η ΠΟΕ - ΟΤΑ , και εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να το κρίνουμε. Αποτελεί ζήτημα των αρμοδίων φορέων. Το θέμα είναι ότι στον εν λόγω χώρο εργάζονται άτομα από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. 

Ενώ η μισή πόλη της Γλυφάδας, και ειδικότερα οι εγκαταστάσεις του Δήμου είναι παράνομες , γήπεδα, κτίρια, δημοτικοί χώροι, δρόμοι, σοκάκια, κ.α., ο δήμαρχος Γλυφάδας ασχολείται με τα του γειτονικού δήμου , αντί να επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα να μετεγκατασταθούν η να νομιμοποιηθούν τα δικά μας ! 

Ειδικότερα μας προκαλεί τεράστια εντύπωση πως επί δυο χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη , και ενώ ο πατέρας του επιθυμούσε την απομάκρυνση της χωματερής ( που βλέπετε στην φωτογραφία ) δίπλα από το σπίτι του στην οδό Παναγούλη, ο ίδιος δεν έχει παρέμβει.

Για όσους θυμάστε η δική μας πρόταση ήταν σύγχρονος διαδημοτικός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων - κλειστό εργοστάσιο - και των υπηρεσιών των δήμων εντός του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, ( στα όρια των δυο δήμων), το οποίο ποτέ δεν υιοθετήθηκε και έτσι δεσπόζουν οι χωματερές και των δυο δήμων στην περιοχή. Με δεδομένη την μετεξέλιξη το πρόβλημα θα διογκωθεί αν δεν βρεθεί μια οριστική λύση. Που θα στεγαστούν οι υπηρεσίες και των δυο δήμων ; Ξανά στο προσκήνιο ο Υμηττός ; To βουνό πανάκεια για κάθε ζήτημα ;

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ -ΟΤΑ

 “Πρωτοφανές περιστατικό για τα Ελληνικά δεδομένα, καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Συγκεκριμένα, Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας, ο Νομικός Σύμβουλος και ο «Διευθυντής» του Γραφείου Δημάρχου της Διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας «μπούκαραν» με «κινηματογραφικό» τρόπο σε χώρο εργασίας που ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κατόπιν εντολής του Δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου!

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι παραπάνω εισβολείς, με στυλ «σκληρού καουμπόη» που εισβάλει σε «σαλούν της άγριας Δύσης», εισέβαλαν αιφνιδιαστικά και προκλητικά στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και συγκεκριμένα στο σημείο που γίνεται η προσωρινή εναπόθεση κλαδιών με σκοπό τον τεμαχισμό τους από τον κλαδοτεμαχιστή, την ώρα που παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι του Δήμου έκαναν απλά τη δουλειά τους, εκτελώντας τα καθημερινά καθήκοντα που τους είχε αναθέσει η υπηρεσία.

Απαίτησαν από τους εργαζόμενους με τρόπο προκλητικό, απαράδεκτο και προσβλητικό, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα κάθε είδους απειλές εναντίον τους, να σταματήσουν άμεσα κάθε εργασία και να αποχωρήσουν από τον χώρο στον οποίο, όπως ισχυρίστηκαν, βρίσκονταν παράνομα καθώς ανήκει στον Δήμο Γλυφάδας!

Το «Γουέστερν» όμως δεν τελείωσε εκεί!!!

Αφού κλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους, ο Διευθυντής της υπηρεσίας Καθαριότητας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ακολούθησε διένεξη μεταξύ των δύο πλευρών και με παρέμβαση της Αστυνομίας οι εισβολείς οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης όπου οι εκπρόσωποι του Δήμου Γλυφάδας με περίσσιο θράσος και χωρίς ίχνος ντροπής κατέθεσαν μήνυση εναντίον των εργαζομένων της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης γιατί απλά βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους και έκαναν τη δουλειά τους!

Η Ομοσπονδία μας δεν είναι αρμόδια και δεν θα εισέλθει σε τυχόν γεωγραφικές διαφορές σχετικά με τα όρια των δύο Δήμων. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την υπηρεσιακή κατάσταση και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση που παλεύουν καθημερινά με ελάχιστα μέσα και πενιχρούς μισθούς να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου και όλα τα εμπλεκόμενα Μέλη της Διοίκησής του για την απαράδεκτη, αυταρχική και τραμπούκικη συμπεριφορά τους απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και τους ενημερώνει ότι δεν δεχόμαστε απειλές και εκφοβισμούς από κανένα. 

Θα έπρεπε να το έχει καταλάβει ήδη αυτό ο Δήμαρχος Γλυφάδας που έχει προσπαθήσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν να μας εκφοβίσει και απέτυχε.

Τον καλεί ταυτόχρονα να αποσύρει άμεσα τις μηνύσεις που κατέθεσαν τα Μέλη της Διοίκησής του εναντίον των εργαζομένων διότι σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση των εργαζομένων θα είναι δυναμική και μαζική τόσο σε Νομικό όσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο.”

ΥΓ του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Δήμαρχε φρόντισε να αποσυρθούν και οι μηνύσεις σε βάρος μας που έχουν καταθέσει οι έμμισθοι κλακαδόροι σου διότι ότι άδικο πράξετε θα το βιώσετε και οι ίδιοι εις διπλούν. Άλλωστε έχουν γνώση οι ''φύλακες'', γνωρίζουν ποιους συντηρείτε επί σειρά ετών. Ειδικότερα σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, και όχι μόνο, γνωρίζει ποιους εξυπηρετήσατε με συμβάσεις, και με ποιους κλείσατε μυστικές συμφωνίες αναδημοσίευσης των δελτίων τύπου και της συστημικής προπαγάνδας υπέρ του ατόμου σας. ( Είναι σαφές ότι πλειάδα συμπολιτών μας γνωρίζει με ποιους κλείσατε τις μυστικές συμφωνίες , και ''πήρατε'' μέχρι και τους κωδικούς από τις σελίδες τους ώστε να τις ενημερώνει το γραφείο τύπου του δήμου Γλυφάδας. Αν θέλετε να δρομολογηθούν τα στοιχεία στην Δικαιοσύνη συνεχίστε στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν αποτελεί μυστικό στην τοπική μας κοινωνία ότι είχατε έμμισθους στο γραφείο τύπου του δήμου οι οποίοι από το Δημαρχιακό μέγαρο καθημερινά ενημέρωναν ιδιωτικές και ατομικές - προσωπικές  ιστοσελίδες ! παράλληλα με την σελίδα του Δήμου. )

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb