ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φρένο Μητσοτάκη στα σενάρια άρσης περιορισμών – Self test στους χώρους εργασίας από Δευτέρα

«Η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν επιτρέπεται να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο. Από τη μία πλευρά έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ είτε αυτά είναι τα δεκάδες χιλιάδες test του ΕΟΔΥ είτε τα εκατομμύρια self-test στην εκπαίδευση και από Δευτέρα στους χώρους εργασίας. Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση» είπε και ξεκαθάρισε πως «προχωράμε βήμα-βήμα» αποφεύγοντας υπερβολές. «Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε» τόνισε.

Χαρακτήρισε τα self-tests «ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο» και τους εμβολιασμούς «ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς».

Ζήτησε δε από τους βουλευτές να μεταφέρουν το μήνυμα στις περιφέρειές τους σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ότι είναι μία πράξη ευθύνης για τους ίδιους τους, πρώτα. «Το όφελος από τον εμβολιασμό είναι απείρως μεγαλύτερο από το όποιο ρίσκο κάποιος αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να έχει που να τον οδηγεί τελικά στην επιλογή να μην εμβολιαστεί», είπε.

«Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι» δήλωσε ζητώντας «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται», καθώς «η απειλή παραμένει».
«Προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε.
«Το οκτάωρο παραμένει κατοχυρωμένο»

Για το νομοσχέδιο σε σχέση με τα εργασιακά είπε ότι καταρτίζει «το νέο χάρτη για την εργασία που, ύστερα από σαράντα χρόνια και φέρνει και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο» Σημείωσε ότι προστατεύει από καταχρήσεις των εργοδοτών σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες ή αδήλωτη εργασία καθώς στην ψηφιακή του κάρτα ο εργαζόμενος θα δηλώνει ο ίδιος το πόσο δούλεψε. Θεσπίζει πρώτη φορά άδεια μετ’ αποδοχών και για τον πατέρα και δίνει γονική άδεια για το ζευγάρι, κατοχυρώνει για πρώτη φορά το δικαίωμα αποσυνδέσης στην τηλεργασία και θέτειένα πλαίσιο ασφάλισης αλλά και ασφάλειας για όσους εργάζονται σε εργασίες delivery και κούριερ. Επίσης εξισώνεται, η αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με εκείνη των υπολοίπων υπαλλήλων.

Όπως είπε το νομοσχέδιο θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση ώστε να διαλυθούν και μύθοι. «Το οκτάωρο παραμένει κατοχυρωμένο ως έχει. Εκείνο που προστίθεται είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος. Τόσο απλά. τόσο λειτουργικά. Τις άλλες καινοτομίες με κορυφαία την προστασία των γυναικών και την προώθηση ισότητας», είπε.

www.ertnews.grΤο άρθρο Φρένο Μητσοτάκη στα σενάρια άρσης περιορισμών – Self test στους χώρους εργασίας από Δευτέρα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/freno-mitsotaki-sta-senaria-arsis-periorismon-self-test-stoys-choroys-ergasias-apo-deytera/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φρένο Μητσοτάκη στα σενάρια άρσης περιορισμών – Self test στους χώρους εργασίας από Δευτέρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb