ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

“Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου” του Μ. Καραγάτση στην “Λογοτεχνική Σειρά” του Τρίτου Προγράμματος | 08.05.2021

Με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Από το Σάββατο 08-05-21 στις 16:00

Σε συνέχεια του θεματολογικού αφιερώματος της εκπομπής «Λογοτεχνικής Σειράς» του Τρίτου Προγράμματος, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα μεταδοθεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του σημαντικού λογοτέχνη Μ. Καραγάτση, “Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου” το πρώτο αυτοτελές μυθιστόρημα της τριλογίας του Καραγάτση, με τα άλλα δύο έργα το «Αίμα Χαμένο και Κερδισμένο» και τα «Στερνά του Μίχαλου».

Η ραδιοφωνική μεταφορά της ζωής του Μίχαλου Ρούσση, του κεντρικού ήρωα της διήγησης του συγγραφέα, ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωταγωνιστές έργων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, σε θεατρική διασκευή Θεανώς Σουνά και σκηνοθεσία  Κώστα Ασημακόπουλου, μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή “Θεατρικές Σειρές του Β΄ Προγράμματος” το 1979.

Η σειρά  θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια.

Μουσική Επιμέλεια: Πόλα Γαζουλέα

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Στον ρόλο του Μίχαλου Ρούση ο Στέφανος Ληναίος

Μάκης Ρευματάς-αφηγητής, Ελένη Νενεδάκη-Βαγγελία, Γιάννης Αργύρης– Δωρόθεος, Μάνος Χατζηγεωργίου– Πανάγος, Γιώργος Αρμαδώρος – Λουκάς Πύρος, Θεόδωρος Μορίδης– Μανώλης Τρούκας, Γιώργος Μοσχίδης– Μουσταφά μπέης, Ντίνα Γιαννακού– Μαριγώ.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη



Το άρθρο “Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου” του Μ. Καραγάτση στην “Λογοτεχνική Σειρά” του Τρίτου Προγράμματος | 08.05.2021 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/radiofono/quot-o-kotzampasis-toy-kastropyrgoy-quot-toy-m-karagatsi-stin-quot-logotechniki-seira-quot-toy-tritoy-programmatos-08-05-2021/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: “Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου” του Μ. Καραγάτση στην “Λογοτεχνική Σειρά” του Τρίτου Προγράμματος | 08.05.2021 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">