ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Χαρδαλιάς: Στάχτη 40.000 στρέμματα σε Κορινθία και Αττική – Η φωτιά “περπάτησε” 10,3χλμ την πρώτη μέρα

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο το βράδυ της Τετάρτης έκανε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς. Μάλιστα σε κάποιους από αυτούς πέρασε από μέσα, όπως είπε.

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων», τόνισε ακόμα ο υφυπουργός. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα, υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος.
Ανέφερε ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα, υπογράμμισε και σημείωσε ότι κατά την πρώτη ημέρα, η πύρινη λαίλαπα τη ημέρα “περπάτησε” 10,3 χλμ.



Το άρθρο Ν. Χαρδαλιάς: Στάχτη 40.000 στρέμματα σε Κορινθία και Αττική – Η φωτιά “περπάτησε” 10,3χλμ την πρώτη μέρα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/ertnews-frontpage/n-chardalias-stachti-40-000-stremmata-se-korinthia-kai-attiki-i-fotia-perpatise-10-3chlm-tin-proti-mera/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Χαρδαλιάς: Στάχτη 40.000 στρέμματα σε Κορινθία και Αττική – Η φωτιά “περπάτησε” 10,3χλμ την πρώτη μέρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">