ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεμιστοκλέους: Ως τα τέλη Μαΐου 5,6 εκατ. εμβολιασμοί – Τις επόμενες μέρες ανακοινώσεις για τα εμβόλια στο σπίτι (audio)

Για το θέμα των εμβολιασμών μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η εκτίμηση ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν γίνει περίπου 5,6 εκατ. εμβολιασμοί αφορά όλους τους εμβολιασμούς που θα έχουν διενεργηθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή”. Πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα το 35% του πληθυσμού θα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και περίπου 2 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ένα ποσοστό της τάξης του 20%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ακόμα ότι την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και για τα υπόλοιπα εμβόλια εκτός της AstraZeneca.  Επίσης έκανε γνωστό ότι σήμερα συνεδριάζει η Eθνική Eπιτροπή Eμβολιασμών προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τα άτομα που έχουν νοσήσει.

Αναφερόμενος στο θέμα του λεγόμενου mix & match των εμβολίων επισήμανε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για να αποδειχτεί ότι είναι καλό να αναμίξεις δύο δόσεις διαφορετικών εμβολίων. “Για το λόγο αυτό υπάρχει ισχυρή σύσταση να γίνεται ο εμβολιασμός των πολιτών με το ίδιο εμβόλιο και για τις δύο δόσεις”

Τέλος για τους εμβολιασμούς πολιτών κατ’ οίκον σημείωσε ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση στην οργάνωσή της ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Θεμιστοκλέους: Ως τα τέλη Μαΐου 5,6 εκατ. εμβολιασμοί – Τις επόμενες μέρες ανακοινώσεις για τα εμβόλια στο σπίτι (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/themistokleoys-os-ta-teli-ma-oy-5-6-ekat-emvoliasmoi-tis-epomenes-meres-anakoinoseis-gia-ta-emvolia-sto-spiti/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεμιστοκλέους: Ως τα τέλη Μαΐου 5,6 εκατ. εμβολιασμοί – Τις επόμενες μέρες ανακοινώσεις για τα εμβόλια στο σπίτι (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">