ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πλώρη για τα νησιά με αύξηση πληρότητας έως στο 85% των επιβατών

Από το λιμάνι του Πειραιά ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων με περισσότερους επιβάτες για  τα νησιά, που πρέπει να έχουν  μαζί τους και τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορονοϊό.

«Στόχος μας είναι να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι. Για αυτό πρέπει να τηρούμε και όλοι τα μέτρα». Οι επιβάτες και φυσικά τα μέλη των πληρωμάτων, δήλωσε ο υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε στο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων, συνοδευόμενος  τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και από τον αρχηγό του Λιμενικού Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο κ.Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Διευκρίνισε επίσης ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του υπογραμμίζοντας ότι αυτό “είναι κάτι πολύ σημαντικό”.

Πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες και οι συμπατριώτες μας μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι με απόλυτη ασφάλεια.

Το «BLEUE STAR DELOS» αναχώρησε για τα νησιά  με 700 επιβάτες και 160 οχήματα.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Πλώρη για τα νησιά με αύξηση πληρότητας έως στο 85% των επιβατών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/plori-gia-ta-nisia-me-ayxisi-plirotitas-eos-sto-85-ton-epivaton/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλώρη για τα νησιά με αύξηση πληρότητας έως στο 85% των επιβατών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">