ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Ο Πατέρας Ανχελ και η Εκκλησία του

(θα είναι διαθέσιμο έως 22/5/2021)
Μες στο κέντρο της Μαδρίτης, ο πάτερ Άνχελ Γκαρσία Ροντρίγκεζ έχει μία από τις πιο διαφορετικές ενορίες της Ισπανίας. Τον Άγιο Αντώνιο. Η εκκλησία είναι ανοιχτή 24 ώρες και οι σκληροί πάγκοι της έχουν αντικατασταθεί από πολυθρόνες. Τις χρησιμοποιούν με χαρά οι άστεγοι για να ξεκουραστούν ή να κοιμηθούν. Δωρεάν WLAN, πρωινό και γεύμα για τους άπορους, δημόσια προβολή στο κλίτος της εκκλησίας όταν παίζει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας. Ο πάτερ Άνχελ έχει μετατρέψει τον Άγιο Αντώνιο σε έναν χώρο της κοινότητας για όλους.
Ο 81χρονος θέλει μία εκκλησία που να είναι και πάλι κοντά στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Όμως έτσι κλονίζει τα θεμέλια της καθολικής ηθικής διδασκαλίας, μεταξύ άλλων και όσον αφορά την ομοφυλοφιλία. Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται στο Τσουέκα, το προάστιο των ομοφυλόφιλων της Μαδρίτης. Συχνά άτομα του ίδιου φύλου ζητούν την ευλογία του πάτερ Άνχελ. Εκείνος τους εκπληρώνει την επιθυμία, ακόμη κι αν έρχεται αντιμέτωπος με την εκκλησιαστική διδασκαλία.
Πέρα από τη δουλειά του ως ιερέας, ο Γκαρσία ίδρυσε τη ΜΚΟ «Αγγελιαφόροι της Ειρήνης», η οποία φροντίζει κοινωνικά αδικημένα άτομα παγκόσμια κλίμακα.
Όμως η ΜΚΟ είναι αμφιλεγόμενη. Πολλοί κατακρίνουν τον Γκαρσία ότι με τα κοινωνικά του έργα κάνει το ισπανικό κράτος να απέχει από τα καθήκοντά του, και ότι το κάνει με σκοπό το κέρδος.



Το άρθρο Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Ο Πατέρας Ανχελ και η Εκκλησία του εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/ta-polla-prosopa-tis-eyropis-o-pateras-anchel-kai-i-ekklisia-toy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης | Ο Πατέρας Ανχελ και η Εκκλησία του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">