ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Ύφεση παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε στις 09:45 το βράδυ της Τετάρτης (19/05) στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 10 χιλιόμετρα και έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Πρόκειται για πνεύμονα πρασίνου με 300 μόνιμους κατοίκους και 2.000 εξοχικές κατοικίες, με άγνωστο αριθμό κατοικιών να έχουν καταστραφεί.Έχουν ήδη εκκενωθεί 6 οικισμοί και 2 μοναστήρια, ενώ έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς το δάσος της περιοχής.Καπνοί και στάχτες έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα. Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι και από το Αλεποχώρι, κυρίως στα νότια και δυτικά του χωριού. Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι Οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Μάζη και Παρασκευάς, καθώς και οι Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ότι η εικόνα που έχουν αυτή τη στιγμή είναι βελτιωμένη καθώς έχει περιοριστεί το πύρινο μέτωπο ενώ σημείωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Αναφορικά με τις ζημιές σε σπίτια που έχουν αναφερθεί ο κ. Βαρθακογιάννης είπε ότι αυτή την ώρα προέχει το έργο της κατάσβεσης της φωτιά και στη συνέχεια θα γίνει καταμέτρηση των ζημιών.
Ερωτηθείς για το 112 και γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι, ο κ. Βαρθακογιάννης είπε ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και έχει εξοχικές κατοικίες, οπότε με τη συμβολή της αστυνομίας έγινε άμεσα και έγκαιρα η ενημέρωση των κατοίκων και απομακρύνθηκαν χωρίς να κινδυνέψουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο χιλιομετρο και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.



Το άρθρο Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/ertnews-frontpage/se-yfesi-i-megali-fotia-stin-korinthia-epicheiroyn-ischyres-pyrosvestikes-dynameis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">