ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Ανατολή: Έβδομη μέρα εχθροπραξιών – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Χωρίς τέλος ο κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή, καθώς οι εχθροπραξίες διανύουν την 7η μέρα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οδεύουν σε αποκλιμάκωση. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ισραήλ συνέχισε να σφυροκοπεί από αέρος τη Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίζοντας μεταξύ άλλων το σπίτι ηγετικού στελέχους της Χαμάς, ενώ μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος εκτόξευσαν νέες ομοβροντίες ρουκετών, κυρίως εναντίον του Τελ Αβίβ. Μέχρι τώρα τουλάχιστον 149 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 41 παιδιά, και 1.100 έχουν τραυματιστεί, ενώ στο Ισραήλ γίνεται λόγος για 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών.

Απεσταλμένοι των ΗΠΑ, του ΟΗΕ και αραβικών χωρών συνεχίζουν τις προσπάθειες να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει δημόσια το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Χθες καταστράφηκε μία πολυκατοικία στη Γάζα, αφού είχε εκκενωθεί εγκαίρως, όπου είχαν τα γραφεία τους διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, τα οποία καταδίκασαν την επίθεση ως απόπειρα φίμωσής τους.

Για παραβίαση του διεθνούς δικαίου μίλησε ο ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, αλλά και γενικότερα για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν και χθες σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, όπου σημειώθηκαν επεισόδια και η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις και 4 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικό Άρθρο: Σφυροκοπούν τη Γάζα οι Ισραηλινοί – Ξεκληρίστηκε δεκαμελής οικογένεια Παλαιστινίων

www.ertnews.gr



Το άρθρο Μ. Ανατολή: Έβδομη μέρα εχθροπραξιών – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kosmos/m-anatoli-evdomi-mera-echthropraxion-synedriazei-to-symvoylio-asfaleias-toy-oie/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Ανατολή: Έβδομη μέρα εχθροπραξιών – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">