ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από τα υπόγεια της αριστεράς στα υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας


Η υπόθεση Φουρθιώτη αποδεικνύει την 
δυσώδη νεοελληνική πραγματικότητα η οποία ισχύει σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο από τα υπόγεια της αριστεράς  μέχρι τα υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας. 

Γιάννης Κουρδομένος: Όσοι απο εμάς δεν δεχτήκαμε την συμμετοχή στην δυσώδη νεοελληνική πραγματικότητα, η οποία διαμορφώνεται στα ''υπόγεια'' των αστικών κομμάτων εξουσίας, μείναμε ''στο ίδιο έργο θεατές''.

Δυσώδης νεοελληνική πραγματικότητα

Είναι δεδομένο στη χώρα μας το σκοτεινό παρασκήνιο στο οποίο μετέχουν πολιτικά κόμματα , τα γνωστά φερέφωνα των αστικών κομμάτων εξουσίας, οικονομικοί παράγοντες , τα τσιράκια τους, μέχρι και το οργανωμένο έγκλημα.

Αν υπάρχει υπόγειο της δεξιάς πολυκατοικίας υφίσταται και το υπόγειο της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και όσων ουδέποτε απέδειξαν ότι διαφέρουν στον ελάχιστο βαθμό

Ειδικότερα , έχοντας πλειάδα συμπολιτών μας στον Δήμο Γλυφάδας, οι οποίοι/ες γνωρίζουν απόλυτα τα ισχύοντα σε τοπικό επίπεδο, αναφορικά με τους πολιτευόμενους , είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή τους στα κοινά ουδεμία σχέση έχει με την αντιπροσώπευση. 

Οι συμπολίτες μας έζησαν την περίοδο των επανειλημμένα καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων του ΓΛΥΦΑΔΑ FM , και την φίμωση της τοπικής ελευθεροτυπίας, την ίδια περίοδο που οι δημόσιοι κλακαδόροι των δημάρχων ετύγχαναν ειδικών προνομίων με τις πειρατικές φυλλάδες. Συμβάσεων, διαφημίσεων , γραφείων τύπου, αρωγής, κ.α., τα οποία εμείς ουδέποτε βιώσαμε επί 43 ολόκληρα χρόνια.

Ακόμα και πρόσφατα, μέχρι και σήμερα, υπάρχουν οι ευνοημένοι των κατά τόπους αιρετών - διοικούντων , η αντιστοιχία Φουρθιώτη.

Αναφορικά με τα ''φερέφωνα'' του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι έκαναν την επιλογή τους , μπορεί να διαφέρουν σε ένα σημαντικό βαθμό από τον Φουρθιώτη, όμως δεν αντιπροσωπεύουν την αντικειμενική - υγιή - δημοσιογραφία. 

Ζήσαμε μια δεκαετία υποστήριξης ενός κόμματος του 3% το οποίο με την δική μας συμβολή - της κοινωνίας - βρέθηκε στην εξουσία , και ως μέλη αυτού του κόμματος διαπιστώσαμε στην συνέχεια την προβοκάτσια όσα χρόνια οι κολλητοί των πρωτοκλασάτων γέμιζαν τις τσέπες παρέα με πλειάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , όμως πρόδωσαν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

# Δεν ακολούθησα ποτέ όσα με προέτρεπαν τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2013 - 2014 ενόψει προεκλογικής περιόδου , και ειδικότερα την απόρριψη των δελτίων τύπου αρκετών αντιπάλων παρατάξεων στον Δήμο Γλυφάδας. 

# Ουδέποτε είχα έμμισθη σχέση με κόμματα - παρατάξεις - δημάρχους, και σήμερα γνωρίζω απόλυτα ότι συνολικά αποτελούν μια  δυσώδη νεοελληνική πραγματικότητα χωρίς να αντιπροσωπεύουν το δίκαιο, το ορθό, και το δημοκρατικό. ( Όλα ''ψήνονται'' σε ''υπόγεια'' με μυστικές συναντήσεις - συμφωνίες, τις οποίες απεχθάνομαι. )

Δεχόμαστε δημοκρατικούς νόμους, σύγχρονους και δίκαιους για όλους, τους οποίους απέρριψαν όλα τα κόμματα εξουσίας χτίζοντας διαφθορά, διαπλοκή, ανισότητα, οργανωμένο έγκλημα, και  την δυσώδη νεοελληνική πραγματικότητα

Σας θυμίζω τις δημόσιες διαβουλεύσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να υλοποιηθούν όσα προέτρεπε η κοινωνία αδειοδότησαν μια χούφτα οικογένειες και επιχειρούσαν να χτίσουν και αυτοί ένα λιθαράκι της δικής τους διαπλοκής στα media. 

Το ιστορικό του τηλεπωλητή όπως πλέον δεσπόζει στην wikipedia

O μάνατζερ της Τζούλιας ΑλεξανδράτουΦουρθιώτης, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Ηλία Ψινάκη, στη συνέχεια αναβαθμίστηκε λόγω της σχέσεως του με στελέχη της ΝΔ και δεδομένου ότι είχε προκύψει η εμφάνισή του στο τηλεοπτικό γυαλί σε προγράμματα χαμηλής στάθμης τηλεπωλήσεων.

Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε μέχρι το 2012, ενώ στη συνέχεια η σχέση τους οδηγήθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από μήνυση της Αλεξανδράτου που κατηγορεί τον Φουρθιώτη για κλοπή 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της.

Είχε προηγηθεί η συνεργασία του με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ, Σπύρο Ρέβη, του οποίου υπήρξε βοηθός. 

Η πορεία του στην τηλεόραση ξεκίνησε από τις τηλεπωλήσεις. Έπειτα, το περιφερειακό κανάλι της Αττικής Extra 3 του έδωσε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεπωλήσεων, με τίτλο Αποκάλυψη. Συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές τρόπου ζωής αλλά και προγράμματα χαμηλής ποιότητας, καθώς και προώθησης προϊόντων. 

Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλυπτικά στον πανελλαδικής εμβέλειας σταθμό Epsilon TV, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος, εμπορικής πολιτικής και μάρκετινγκ, όποτε και το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μετατρέποντάς το στο Open Beyond

Στις 9 Νοεμβρίου 2018, ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους, αναφέροντας σε δελτίο τύπου: "Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μένανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνέχιζε να παρουσιάζει εκπομπές στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι New Epsilon TV, και από τις 7 Μαρτίου 2021, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αποκαλυπτικά, με εκδότρια την Νανά Παλαιτσάκη. Η εφημερίδα του έχει επικριθεί για την μονομερή προβολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Πλήθος κατηγοριών και ποινικών διώξεων 

Κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, την Πρωτομαγιά του 2021 και παραμένει προφυλακισμένος στις Φυλακές Κορυδαλλού από την επομένη, Κυριακή του Πάσχα. Συνελήφθη στις 28 Απριλίου 2021 και κατηγορείται για σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος. 

Ο ίδιος αρνείται όσα του αποδίδονται. Την προηγούμενη ημέρα είχε προσαχθεί από την αστυνομία μαζί με δύο ακόμη άτομα του ποινικού χώρου που είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι το όπλο καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί ήταν το ίδιο που την επόμενη ημέρα χρησιμοποιήθηκε σε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του τηλεπαρουσιαστή και μάνατζερ. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, υπήρχε επαφή του με τους δύο ποινικούς, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ως σεκιούριτι, ενώ κατά το επίμαχο διάστημα των επιθέσεων είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί τους. 

Το προηγούμενο διάστημα και μετά από αντιδράσεις και καταγγελίες, η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποσύρει την αστυνομική φύλαξή του. «Είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του, κατά παραγγελία, χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία», σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας.

Λίγες ημέρες πριν ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, είχε δημοσιοποιήσει επαφή που είχε μαζί του άγνωστο άτομο που τον πληροφόρησε για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του από δύο πρόσωπα με εντολή του Μένιου Φουρθιώτη. 

Εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις Καταδίκη και επιχειρηματικές δραστηριότητες Μετά τη σύλληψή του, έγινε γνωστό ότι από το 2005 στο ποινικό ιστορικό του Φουρθιώτη αναφέρονται περισσότερες από 30 υποθέσεις, οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί από ενέργειες του ίδιου (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ.) είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες σε βάρος του από τις αρχές.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2016, κρίθηκε ένοχος για απάτη που διέπραξε το 2010, με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή. Αιτία ήταν η απόσπαση υπολογιστών από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών. Επιπλέον, απαξίωσε να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα. 

Ζεστό χρήμα από την κυβέρνηση ΝΔ σε ένα ιστολόγιο χωρίς ύλη , ενώ σε site με χιλιάδες αναρτήσεις, και εκατομμύρια επισκέψεις, στα οποία επί σειρά ετών επικοινωνούν υπουργεία, περιφέρεια, δήμοι, φορείς, εργαζόμενοι, κ.α., δεν υπήρξε ούτε δεκάρα χρηματοδότησης , και ο Βαξεβάνης ο οποίος πέρασε πολύ καλά μια πενταετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , πλην του ατόμου του δεν σκέφτηκε να δημοσιοποιήσει το ελάχιστο για τους υπολοίπους !

Ο Φουρθιώτης κατέχει το Πρώτη Είδηση, ιστολόγιο το οποίο επικρίθηκε για την χρηματοδότηση του ως μέρος του «Μένουμε Ασφαλείς», λόγω της απουσίας αναρτήσεων σε αυτό, εκτός από δύο περί της καμπάνιας (μετά την αποκάλυψη ) ανέβηκαν μερικά αναδημοσιευμένα γεγονότα με προχρονολογημένες/μεταχρονολογημένες ημερομηνίες.

Το ιστολόγιο, σύμφωνα με τον ίδιο, ανήκει στον ραδιοφωνικό σταθμό Party FM, που αποτελεί μετονομασία του Παρέα FM από τον Ιούνιο του 2016, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οποίου πωλήθηκε στην E Production Μονοπρόσωπη, που έλεγχε και άλλες επιχειρήσεις συμφερόντων του Φιλίππου Βρυώνη. Αντιπρόεδρος της εταιρείας έγινε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 2018, έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του.

Υπό την νεότερη ονομασία του, ο σταθμός έχει αναστείλει το ζωντανό του πρόγραμμα  πολλές φορές.

Σχετικά με την τρόπο απόκτησης και τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού έχουν προκύψει ερωτήματα για το ΕΣΡ, ειδικά μετά από καταγγελία απολυμένου εργαζομένου ότι απειλήθηκε από άνθρωπο της νύχτας για να πάρει πίσω την καταγγελία του από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Αστυνομική φύλαξη και αντιδράσεις 

Στις 23 Μαρτίου 2021, ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Χρήστος Τσεμπέρης κατήγγειλε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διάθεση περιπολικών και προσωπικού από αστυνομικά τμήματα της Αττικής για την εικοσιτετράωρη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη.

Σε ανακοίνωση της, η ΓΑΔΑ διέψευσε τις καταγγελίες, αναφέροντας ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Στις 30 Μαρτίου 2021, συνελήφθη φωτορεπόρτερ  ηλεκτρονικής εφημερίδας , αφού προηγουμένως είχε τραβήξει φωτογραφία που επιβεβαίωνε την περιφρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη από αστυνομικούς με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. 

Αφέθηκε ελεύθερος μια ώρα μετά χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Φουρθιώτης ζήτησε τη σύλληψή του πάρα τις ενστάσεις της φρουράς. Αντιδράσεις για την υπόθεση φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη υπήρξε και από τους αστυνομικούς, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής να κάνει λόγο για φαινόμενα που «δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας».

Μία μέρα αργότερα, σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου του, ο Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση κατά του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη που ανέδειξαν τη φρούρησή του, με τον τελευταίο να τον καταγγέλλει για κατάθεση ψευδών στοιχείων προκειμένου να λάβει από 60.000 ευρώ το μήνα για τέσσερις μήνες, ως προσωπικό μισθό που δήλωσε ότι έπαιρνε, από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Συνεργασία» (που χρηματοδοτεί τους μισθούς εργαζομένων στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας).

Στη δήλωση αναφέρεται, επίσης, ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει γνωματεύσει οκτώ φορές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο», και ότι το θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν είναι της τελευταίας, αλλά της εταιρείας του, Party FM.

Αργότερα, την ίδια μέρα, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί της φρουράς του.

Καταγγελίες υπουργού για απάτες-Πλαστογραφήσεις εγγράφων-Δικογραφίες 

Τον Δεκέμβριο 2020, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε δηλώσεις του, ανακάλυψε ότι ο Φουρθιώτης και κάποιοι συνεργοί του, μεταξύ άλλων, δήλωναν εν μέσω πανδημίας μισθούς 80.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πληρωμή του 60% του μισθού από το Δημόσιο μέσω του προγράμματος «Συνεργασία». 

Ο υπουργός προχώρησε στη θέσπιση νόμου ο οποίος όριζε το μέγιστο μισθό που αποζημιώνεται στα 6.500€. Τότε ο Φουρθιώτης εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και άρχισε να απειλεί τον υπουργό, ενώ του υποσχέθηκε πως θα τον καρατομήσει.

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ με τις οποίες ζητούνται εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό. Στο ίδιο μήκος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, που δήλωσε ότι «ορθώς το έφερε η αντιπολίτευση το θέμα στη Βουλή».

Στις 2 Απριλίου 2021, δημοσιεύτηκαν έγγραφα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία, ο Μένιος Φουρθιώτης έχει πλαστογραφήσει δελτίο δημοσιογραφικής ταυτότητας μέλους της ΕΣΗΕΑ που χρησιμοποιούσε, μεταξύ άλλων και για την έκδοση διαπιστεύσεων από κυβερνητικές υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε γνώση των παραπάνω ήταν το διοικητικό συμβούλιο και η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Μαρία Αντωνιάδου, με την οποία είχαν ανταλλάξει επιστολές από τις 9 Φεβρουαρίου.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του, το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για χρήση πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας από τον Μένιο Φουρθιώτη, να διαβιβασθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης «ανοιχτή επιστολή» που απηύθυνε η συνεργάτης του και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Νανά Παλαιτσάκη και έκανε λόγο για μια πολυεπίπεδη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη και την εφημερίδα που εκδίδει με υποδείξεις, εντολές και αιτήματα για απόκρυψη σκηνών και περιστατικών αστυνομικής βίας. 

Επίσης, θα απευθυνθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο αλλά και το ΕΣΡ για περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς περί «κλοπής ρεπορτάζ» και προβολή τους στην τηλεοπτική εκπομπή του Φουρθιώτη στο κανάλι New Epsilon, αλλά και τις καταγγελίες περί εξαπάτησης μέσω των κουπονιών που διαμοιράζονται με την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά».

Σχετική καταγγελία για κλοπή ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 εξέδωσε και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης.

Μετά την δημοσιοποίηση των υποθέσεων και των καταγγελιών που ακολούθησαν κινητοποιήθηκαν οι φορείς και σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες που διερευνούν τη δράση και τις δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη.

ΥΓ: Η κλοπή ρεπορτάζ με την αναδημοσιοποίηση απέχουν έτη φωτός, διότι στην πρώτη περίπτωση είναι ληστεία πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ στην δεύτερη είναι αρωγή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από τα υπόγεια της αριστεράς στα υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">