ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άνοιγμα φροντιστηρίων: Σε θετικό κλίμα συνεδριάζει η Επιτροπή – “Όχι” στη λειτουργία βρεφονηπιακών

Διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εργασίας ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου, καθώς από νωρίς υπήρχε από νωρίς η πληροφορία περί συζήτησης του ζητήματος στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. «Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας στην οποία προστίθεται ότι θα υπάρξουν έγκαιρα νέες ανακοινώσεις. Η Επιτροπή συνεχίζει τη συνεδρίασή της αυτήν την ώρα με βασικό θέμα το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Οπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη βασική διαφορά μεταξύ παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων είναι ότι στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι δυνατόν να γίνουν self tests, τα παιδιά είναι μικρά κι οπότε πρέπει να βλέπουμε και να εκτιμούμε τη συνολική, μεγαλύτερη εικόνα.

Οσον αφορά στο θέμα των φροντιστηρίων, οι εμπειρογνώμονες σύμφωνα με τη ρεπορτερ της ΕΡΤ Σοφία Πατραμάνη φαίνεται να αντιμεωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο ανοίγματος καθώς τα παιδιά που θα πάνε θα έχουν ήδη υποβληθεί σε self test για την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας για τη διασπορά του κορονοϊού είναι κάτω της μονάδας και το μόνο που απασχολεί είναι το αποτύπωμα της κινητικότητας των εορτών του Πάσχα που θα φανεί στο τέλος της εβδομάδας. Το απόγευμα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

«Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να μην εφησυχάζουμε -γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο και λόγω του καιρού που ανοίγει, ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Η κυβέρνηση έχει δώσει τον οδικό χάρτη εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποια έξαρση και από τις 15 Μαΐου και μετά θα δούμε τι μπορεί να επανεξεταστεί», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στον «ΣΚΑΪ» αναφερόμενη παράλληλα στο γεγονός πως υπάρχει μια σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα, που πάντως παραμένει ψηλά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρέπει να δούμε την επιβάρυνση από τις δραστηριότητες των προηγούμενων ημερών για ό,τι περαιτέρω. «Όπως γνωρίζετε τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια οπότε θα πρέπει κι από κει να κριθεί και να εκτιμηθεί η όποια επιβάρυνση», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε.

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όπως είπε η κ. Πελώνη «με τα μέτρα δεν τελειώσαμε εάν δεν εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο -ως ποσοστό- του πληθυσμού. Πρέπει όλοι να προσέχουμε. Πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο ιός έχει δείξει το πρόσωπό του όταν εφησυχάζουμε χτυπάει. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια έξαρση, έχουμε πει ότι στις 15 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός και θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις προφανώς και για τους Έλληνες και για τους τουρίστες».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Άνοιγμα φροντιστηρίων: Σε θετικό κλίμα συνεδριάζει η Επιτροπή – “Όχι” στη λειτουργία βρεφονηπιακών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/anoigma-frontistirion-se-thetiko-klima-synedriazei-i-epitropi-quot-ochi-quot-sti-leitoyrgia-vrefonipiakon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άνοιγμα φροντιστηρίων: Σε θετικό κλίμα συνεδριάζει η Επιτροπή – “Όχι” στη λειτουργία βρεφονηπιακών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">