ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρεμιέρα για τον τουρισμό – Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς

Το τέλος το lockdown σήμανε το άνοιγμα του τουρισμού με τους ταξιδιώτες να αναχωρούν από το πρωί με όλα τα μέσα και τους πρώτους τουρίστες να καταφθάνουν στα νησιά μας. Η χώρα επιχειρεί το μεγάλο βήμα ώστε να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες με όπλο το εμβόλιο και την αυστηρή τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

“Η πληρότητα από σήμερα στα πλοία είναι 85% στα πλοία με καμπίνες, 80% στα πλοία χωρίς καμπίνες και 80% για τα ταχύπλοα” επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Από το πρωί καταφθάνουν οι τουρίστες στην Κρήτη. Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει αρχίσει να παίρνει ξανά ζωή και οι εκτιμήσεις για το επόμενο τετραήμερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν 75 πτήσεις εξωτερικού και θα αφιχθούν περίπου 10.000 επισκέπτες. Μόνο η TUI, φέρνει σήμερα Παρασκευή 14/5, στην Κρήτη, 1.200 τουρίστες με έξι πτήσεις. Έως το τέλος Μαΐου αναμένονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου περίπου 500 πτήσεις, ενώ από τις 18 Μαΐου θα αρχίσουν οι πτήσεις και από Μεγάλη Βρετανία, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη “δεξαμενή” τουριστών μετά τη Γερμανία για το νησί.

Πανέτοιμη η Σαντορίνη, ο πιο δημοφιλής προορισμός του κόσμου, περιμένει από το πρωί με ασφάλεια να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Στον αερολιμένα του νησιού εννέα είναι σήμερα οι αφίξεις και μάλιστα τρεις πτήσεις τσάρτερ μετά τις 16:00 από Μόναχο, Ζυρίχη και Παρίσι. Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει το 60% των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων και έως το τέλος Ιουνίου, το 100%. Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Υπολογίζουν οι ξενοδόχοι ότι τον Ιούνιο η πληρότητα θα φτάσει στο 50% και τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο στο 80%, ενώ τηρούνται κατά γράμμα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, οι ταξιδιώτες αναχωρούν από το πρωί με το εισιτήριο και ένα αρνητικό self test ανά χείρας προκειμένου να μεταβούν στους αγαπημένους τους προορισμούς. Δεκαέξι μεγάλα πλοία έφυγαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, πέντε από το λιμάνι της Ραφήνας και οκτώ από το λιμάνι του Λαυρίου.

Ειδικότερα, για τη μετάβαση προς και από τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών, είτε τέλος βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά.

Οι δύο πρώτες πτήσεις, από Μόναχο και Ζυρίχη, έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Έως το τέλος Μαΐου είναι προγραμματισμένες 21 πτήσεις από εννέα πόλεις του εξωτερικού.

Το σημερινό άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων οδήγησε και πολλούς Θεσσαλονικείς να εκδράμουν στη Χαλκιδική. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν από το πρωί στο δρόμο προς την Χαλκιδική για τις ακρογιαλιές της αλλά και για τις εξοχικές κατοικίες.

Σε δύο φάσεις το άνοιγμα του τουρισμού

Ο τουρισμός ανοίγει κατ’ ουσίαν σε δύο φάσεις: από σήμερα και ως το τέλος Ιουνίου περισσότερο προσεκτικά, και από τον Ιούλιο περισσότερο μαζικά.

To μόνο που θέλεις είναι η Ελλάδα” είναι το σύνθημα της καμπάνιας του ΕΟΤ

Μήνυμα ασφαλούς ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την παρουσίαση του σχεδίου για την επανεκκίνηση της. “Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από Γαλλία, ΗΠΑ και Βρετανία“, επισήμανε ο υπουργός.

Η γερμανική κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς για όσους επιστρέφουν από συγκεκριμένες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοιού, προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα που εξακολουθεί να ισχύει.

«Κλειδί» του κυβερνητικού σχεδίου είναι η ασφάλεια στον τουρισμό, με τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών αφενός, με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων από τους τουρίστες αφετέρου.

Στο πρώτο σκέλος, όλοι οι ενήλικες κάτοικοι των μικρότερων νησιών, έως 10.000 κατοίκων, έχουν ήδη εμβολιαστεί, κάτι που θα συμβεί και με τους ενήλικους κατοίκους των μεγαλύτερων νησιών το αργότερο σε 1,5 μήνα από τώρα. Κατά συνέπεια, «εντός του Ιουνίου όλα τα νησιά, εξαιρουμένης της Κρήτης, για προφανείς λόγους, θα έχουν εμβολιαστεί καθολικά στον πληθυσμό τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τείχος προστασίας», όπως σημείωνε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, από την 1η Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, ταυτόχρονα με τον αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους και, πριν αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους, να ξανακάνουν τεστ, έτσι ώστε να μην υπάρχει ανησυχία και στις χώρες προέλευσης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, από το βήμα του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Το πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα, απαιτεί:

α. Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση

β. Πιστοποιητικό εμβολιασμού

γ. PCR test έως και 72 ώρες πριν

δ. Πιστοποιητικό ανάρρωσης

ε. Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

Σήμερα εξάλλου, άνοιξε και η Πύλη των Ευζώνων γεγονός ιδιαίτερο σημαντικό για τον οδικό τουρισμό και τις ελεύσεις τουριστών από την Βαλκανική.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη, Νεκταρία Μανουσουδάκη, Μαρία Σταθοπούλου, Μαίρη Σκανδάλη, Μαρία Τομαρά, Ελένη Τσιώτα

 

 

###ΦΑΣΑ

3 ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΡΤΕΡ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΙΑ/

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ 100%

ΤΟ 60% ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ-ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΙΟΥΛΙΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΟ

…..

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ+ΠΛΑΝΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΑΙΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

###ΦΑΣΑ

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

16 ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, 5 ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ, 8 ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ

==============

ANOIΞΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ/

ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ FERRY BOAT ΓΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

================

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ/

ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

=============

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ/

ΣΤΟ 80% ΜΕ 85% ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ

Η Μαρία Τομαρά έχει περισσότερα στοιχεία….

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ+ΠΛΑΝΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΡΑ

###ΦΑΣΑ

ΔΥΟ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΖΥΡΙΧΗ

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

21 ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 9 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΪΟ

###ENDΦΑΣΑ

που αλλού; στη Χαλκιδική Έλενα Τσιώτα….

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ+ΠΛΑΝΑ

ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ

###ΦΑΣΑ

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ

ΟΜΑΛΗ Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΟΥΡΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Πρεμιέρα για τον τουρισμό – Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/premiera-gia-ton-toyrismo-ayximeni-i-kinisi-se-limania-kai-ethnikes-odoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρεμιέρα για τον τουρισμό – Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">