ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!» – «Τα ήσυχα βράδια θα περνάει φωτισμένο της ζωής μας το τραίνο…»

Λάκης Παπαδόπουλος, Μαριανίνα Κριεζή για την Αρλέτα και άλλους
Παρασκευή 14 Μαΐου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο πρόγραμμα 103.7.

Η «Σερενάτα» και το «Τσάι γιασεμιού» – με «κλείσιμο» «Τα ήσυχα βράδια». Το «Κατά βάθος αλεπού» με την Ελένη Δήμου και τα τραγούδια του «Χαίρω πολύ!» με την Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Όλα αυτά, μέσα σε 6 χρόνια της δεκαετίας του ’80 (1984-1990).

Μπορείτε να θυμηθείτε από πόσες φωνές και με πόσους τρόπους έχετε ακούσει τις τελευταίες δεκαετίες «Τα ήσυχα βράδια» που πρωτόπε το 1986 η Αρλέτα; Οι νεώτερες εκτελέσεις κάποιων τραγουδιών, φτάνουν να παίζονται κάποτε τόσο πολύ που – έστω στιγμιαία – θολώνουν την εποχή και τα πρόσωπα της αφετηρίας τους. Στην εκπομπή ανατρέχουμε σε κάποιες συνομιλίες με τον Λάκη Παπαδόπουλο και την Μαριανίνα Κριεζή. Για την αρχή και την εξέλιξη της συνεργασίας και για τον τρόπο που γράφτηκαν κάποια τραγούδια. Αλλά και για όσα ήρθαν μετά.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια της Μαριανίνας Κριεζή στην ερώτηση για την εμπειρία και τις αποστάσεις της από το τραγούδι: “Τότε, με το που έκανε σουξέ η “Σερενάτα”, αφρίσανε να με παίρνουνε από τις εταιρίες και μού ζητούσαν “ένα τραγούδι με στόρυ”. Χωρίς να σκέφτονται ότι εκεί ήταν ειλικρινές, έκατσε ωραία, ταίριαξε στην τραγουδίστρια κλπ.. Μετά, αφού έδωσα το “Δεν έχω χρόνο’ στο Χατζηγιάννη κι έκανε επιτυχία, με φωνάζανε για όποιο …αγοράκι εμφανιζόταν στη δισκογραφία. Χωρίς να έχουν καν τη φαντασία να σκεφτούν ότι μπορώ να γράψω και για …κοριτσάκι. Σήμερα, σχεδόν όλα τα ραδιόφωνα παίζουν play list. Είναι σαν να τσιμεντώνεις ρυάκια σε εποχή ανομβρίας. Είναι ένα τέρας. Αυτή η χώρα δεν εκφράζεται ελεύθερα πια. Την εμποδίζουν καγκελάκια…. Τη συγκρατούν στο πεζοδρόμιο, δεν κατεβαίνει στο δρόμο. Αυτή η χώρα δεν επιλέγει τι θέλει να ακούσει. Απλά ακούει… Γράφω ακόμα. Το κακό είναι ότι μετά δεν ξέρω τι να τα κάνω αυτά που γράφω. Όπως σας το είπα : Όταν έκανα τη «Σερενάτα», με φωνάζανε και μου ζητάγανε να γράψω κάτι σαν τη Σερενάτα. Δηλαδή να γράψω για μια αγελάδα, μια …καμηλοπάρδαλη ή κάποιο άλλο μέλος του ζωικού βασιλείου. Και με το …γκάου πώς να τα βάλεις;».

Φυσικά, ακούμε και τα όσο μπορούμε περισσότερα από τα 26 τραγούδια της εν λόγω συνεργασίας.
Πάντα με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».

ΥΓ: Η εικόνα διαμορφώθηκε για μια ακόμη φορά από τον Πέτρο Παράσχη.



Το άρθρο «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!» – «Τα ήσυχα βράδια θα περνάει φωτισμένο της ζωής μας το τραίνο…» εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/radiofono/par-to-allios-tha-vreis-ta-isycha-vradia-tha-pernaei-fotismeno-tis-zois-mas-to-traino/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!» – «Τα ήσυχα βράδια θα περνάει φωτισμένο της ζωής μας το τραίνο…» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">