ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρευνα-βόμβα: Ο κορονοϊός δεν έχει αξιόπιστο «φυσικό πρόγονο» και δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες

Σάλο έχει προκαλέσει μια νέα μελέτη η οποία ισχυρίζεται ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν την COVID-19 σε ένα εργαστήριο της Γουχάν, αι στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους με «αντίστροφες μηχανικές εκδόσεις του ιού», ώστε να φαίνεται ότι εξελίχθηκε με φυσικό τρόπο από νυχτερίδες.

Οι συγγραφείς της έκθεσης, ο Βρετανός καθηγητής Άνγκους Νταλγκλίς και ο Νορβηγός επιστήμονας Δρ. Μπίργκερ Σόρενσεν, αναφέρουν ότι είχαν «τις συγκεκριμένες αποδείξεις ρετρό-μηχανικής» για ένα χρόνο, αλλά αγνοήθηκαν από ακαδημαϊκούς και μεγάλα επιστημονικά περιοδικά.

Ο  Νταλγκλίς είναι καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο, γνωστός για την πρωτοποριακή δημιουργία του πρώτου «εμβολίου HIV», για τη θεραπεία με AIDS διαγνωσμένων ασθενών που τους επιτρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην λαμβάνουν φάρμακα. Ο Σόρενσεν είναι ιολόγος και πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, Immunor, η οποία ανέπτυξε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ονομάζεται Biovacc-19. Ο Νταλγκλίς έχει επίσης μετοχές στην εταιρεία.

Οι συγκλονιστικοί τους ισχυρισμοί στη μελέτη περιλαμβάνουν κατηγορίες για «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή μόλυνση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια, και σημειώνει τη σιωπή και την εξαφάνιση επιστημόνων, στην κομμουνιστική χώρα, οι οποίοι τόλμησαν να μιλήσουν.

Η έκθεση, που ήρθε αποκλειστικά στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail και πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δημιουργήσει αρκετό θόρυβο μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, καθώς η πλειοψηφία των ειδικών αρνιόταν μέχρι πρόσφατα ότι η προέλευση της COVID-19 ήταν κάτι άλλο από φυσική λοίμωξη που μεταπηδά από ζώα σε ανθρώπους.

Κατά την ανάλυση των δειγμάτων COVID-19 πέρυσι, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εμβολίου, οι Νταλγκλίς και Σόρενσεν ανακάλυψαν «μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα» στον ιό που δείχνουν ότι θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο από χειραγώγηση τους σε εργαστήριο.

Ανέφεραν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά απορρίφθηκαν από μεγάλα επιστημονικά περιοδικά που από τότε είχαν αποφασίσει ότι ο ιός μεταπήδησε με φυσικό τρόπο από νυχτερίδες ή άλλα ζώα στον άνθρωπο.

Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής της MI6, Σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλαβ, μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε ως «ψευδής είδηση».

(Chinatopix via AP)

Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν τελικά να εξετάζουν την πιθανότητα ότι η COVID-19 δραπέτευσε από το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν στην Κίνα, ένα εργαστήριο όπου τα πειράματα περιλάμβαναν χειρισμό ιών για να αυξηθεί η μολυσματικότητα τους και μελέτη των πιθανών επιπτώσεων τους στον άνθρωπο.

Αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες να επανεξετάσουν το πώς προήλθε ο ιός, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας εργαστηριακού ατυχήματος.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την αποκάλυψη ότι είχε υποβληθεί μια μη κοινοποιημένη έκθεση πληροφοριών στο Λευκό Οίκο, η οποία υποστήριζε ότι αρκετοί ερευνητές στο ινστιτούτο ιολογίας στη Γουχάν, νοσηλεύτηκαν με ασθένεια τον Νοέμβριο του 2019. Την έκθεση αποκάλυψε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ δέχτηκαν επίσης πυρά επειδή φέρεται να χρηματοδοτούσαν αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα πειράματα ερευνητών στο συγκεκριμένο εργαστήριο.

Τώρα, οι Νταλγκλίς και Σόρενσεν έχουν συντάξει μια νέα μελέτη, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο SARS-Coronavirus-2 δεν έχει αξιόπιστο φυσικό πρόγονο» και ότι είναι «πέρα από κάθε λογική αμφιβολία» ότι ο ιός δημιουργήθηκε μέσω «εργαστηριακού χειρισμού».

Στο έγγραφο των 22 σελίδων που πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Quarterly Review of Biophysics Discovery», οι επιστήμονες περιγράφουν την πολυετή «ιατροδικαστική τους ανάλυση», μελετώντας τα πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο της Γουχάν μεταξύ 2002 και 2019.

Ανακαλύπτοντας αρχεία από περιοδικά και από βάσεις δεδομένων, οι δυο συγγραφείς έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι επιστήμονες, κάποιοι που έχουν συνεργαστεί με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να δημιούργησαν τα χαρακτηριστικά του νέου κορονοϊού. Μεγάλο μέρος της έρευνας επικεντρώθηκε στην αμφιλεγόμενη έρευνα «Gain of Function», η οποία είχε προσωρινά απαγορευτεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας «Gain of Function», οι επιστήμονες τροποποιούν τους ιούς που απαντώνται στη φύση, προκειμένου να τους κάνουν πιο μολυσματικούς, ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο. Αυτό επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετήσουν την πιθανή επίδραση του ιού στους ανθρώπους.

Οι δυο συγγραφείς ισχυρίζονται ότι οι επιστήμονες που εργάζονταν σε έρευνα «Gain of Function» πήραν τη φυσική «ραχοκοκαλιά» του κορονοϊού που βρέθηκε σε κινέζικες νυχτερίδες και μία νέα ακίδα, και τον μετέτρεψαν σε ένα θανατηφόρο και εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, τον SARS-Cov-2.

(Daily Mail)

Ένα ενδεικτικό σημάδι υποτιθέμενης χειραγώγησης που επισημάνθηκε από τους δύο επιστήμονες, ήταν μια σειρά τεσσάρων αμινοξέων που βρήκαν στην ακίδα του SARS-Cov-2. Σε αποκλειστική συνέντευξη της Daily Mail, ο Σόρενσεν είπε ότι όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, το οποίο προκαλεί τον ιό να προσκολληθεί σφιχτά στα αρνητικά φορτισμένα μέρη των ανθρώπινων κυττάρων, όπως ένας μαγνήτης, και έτσι να γίνουν πιο μολυσματικά.

Αλλά επειδή, όπως οι μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο, είναι σπάνιο να βρεθούν ακόμη και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς, ενώ τέσσερα στη σειρά είναι «εξαιρετικά απίθανο», είπε ο επιστήμονας.

«Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά. Ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι εάν τα κατασκευάσετε τεχνητά», δήλωσε ο Νταλγκλίς στον ιστότοπο DailyMail.com.

Το νέο τους έγγραφο αναφέρει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά του SARS-Cov-2 διαθέτουν «μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα, ενδεικτικά σκόπιμου χειρισμού» και ότι «η πιθανότητα να είναι αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών είναι πολύ μικρή».

«Μια πανδημία φυσικού ιού θα αναμενόταν να μεταλλάσσεται σταδιακά και να γίνει πιο μολυσματική αλλά λιγότερο παθογόνος, κάτι που πολλοί περίμεναν ότι θα συμβεί με την πανδημία COVID-19, αλλά το οποίο δεν έγινε», έγραψαν οι επιστήμονες.

«Εξαιτίας των ιστορικών επιπτώσεων της πανδημίας, θεωρούμε πλέον πέρα από οποιαδήποτε λογική αμφιβολία ότι ο χιμαιρικός ιός SARS-CoV-2 δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και είναι επιτακτική πλέον η επανεξέταση των τύπων πειραμάτων Gain of Function, καθώς είναι ηθικά αποδεκτό -με τις υπάρχουσες συνθήκες- να τις αναλάβουμε. Λόγω του μεγάλου κοινωνικού αντίκτυπου, αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να αφεθούν μόνο στους ερευνητές», τονίζουν οι συγγραφείς.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας την Τετάρτη, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ Άντονι Φάουτσι παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι η αμερικανική χρηματοδότηση του εργαστηρίου στη Γουχάν δεν δαπανήθηκε για αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα πειράματα όπως το Gain of Function.

Ο διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (ΝΙΗ), Δρ. Φράνσις Κόλινς, δήλωσε στην ίδια ακρόαση ότι επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στο εργαστήριο «δεν έχουν λάβει έγκριση από τα NIH για να πραγματοποιούν τέτοιου είδους έρευνα».

Σε έναν άλλο εντυπωσιακό ισχυρισμό που περιέχεται στο έγγραφο της μελέτης, οι Νταλγκλίς και Σόρενσεν λένε ότι έχουν αποδείξεις ότι μετά την έναρξη της πανδημίας, οι Κινέζοι επιστήμονες πήραν δείγματα του ιού COVID-19 και τον «έκαναν να μοιάζει σαν να είχε εξελιχθεί με φυσικό τρόπο».

Ανέφεραν ότι είναι ύποπτο ότι μια σειρά από νέα στελέχη που ξαφνικά εισήλθαν σε βάσεις δεδομένων γονιδίων κυρίως από Κινέζους επιστήμονες στις αρχές του 2020, χρόνια αφότου είχαν καταγραφεί πως συλλέχθηκαν.

Στη μελέτη τους, οι δυο επιστήμονες επεσήμαναν επίσης «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή παραποίηση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια και σημείωσαν ότι «οι Κινέζοι επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους δεν ήταν σε θέση να το κάνουν ή εξαφανίστηκαν».

(Daily Mail)

«Φαίνεται ότι το διατηρημένο υλικό του ιού και οι σχετικές πληροφορίες έχουν καταστραφεί. Επομένως, αντιμετωπίζουμε μεγάλα κενά στα δεδομένα που μπορεί ποτέ να μην συμπληρωθούν», αναφέρουν.

Τα «στελέχη» που εμφανίστηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2020 δεν είναι αξιόπιστα… Για ένα χρόνο έχουμε στην κατοχή μας εκ πρώτης όψεως στοιχεία ρετρό-μηχανικής της Κίνας από τις αρχές του 2020».

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, το DailyMail.com αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο διαφυγής θανατηφόρων παθογόνων από το εργαστήριο της Γουχάν από τότε που άνοιξε, το 2017. Η Κίνα εγκατέστησε το πρώτο από τα πέντε έως επτά βιοεργαστήρια που σχεδιάστηκαν στη Γουχάν το 2017, με σκοπό τη μελέτη των πιο υψηλού κινδύνου παθογόνων, συμπεριλαμβανομένου των ιών Έμπολα και SARS.

Ο Τιμ Τρέβαν, σύμβουλος βιοασφάλειας στο Μέριλαντ, είχε δηλώσει εκείνη τη χρονιά στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», ότι ανησυχούσε πως εξαιτίας της γενικότερης συμπεριφοράς των κινεζικών αρχών το ινστιτούτο ίσως να μην ήταν ασφαλές, επειδή σε τέτοιες «δομές θα πρέπει όλοι να αισθάνονται ελεύθεροι να μιλήσουν, καθώς οι πληροφορίες είναι σημαντικές».

Στην πραγματικότητα, ο ιός SARS είχε «δραπετεύσει» πολλές φορές από ένα εργαστήριο στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature». Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο ινστιτούτο το 2018 και έστειλαν δύο επίσημες προειδοποιήσεις στην Ουάσιγκτον, αναφέροντας στην κυβέρνηση ελλιπή μέτρα προστασίας, σύμφωνα με την Washington Post.

Το Εθνικό Εργαστήριο Βιοασφάλειας της Γουχάν, που στεγάζεται στο Ινστιτούτο ιολογίας, ήταν το πρώτο εργαστήριο της Κίνας με βαθμολογία βιοασφάλειας 4, την πιο ασφαλή ταξινόμηση. Ωστόσο, ο Σόρενσεν ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο ιός διέφυγε από περιοχές χαμηλότερης ασφάλειας του ινστιτούτου, όπου πιστεύει ότι πραγματοποιήθηκε η έρευνα Gain of Function.

«Έχουμε δει διαρροές εργαστηρίων και ξέρουμε τι συμβαίνει. Γνωρίζουμε επίσης από τις αναφορές που έχουμε δει, ότι ο κορονοϊός επεξεργάζονταν σε εργαστήρια με Biosafety Level 2 ή 3. Εάν έκαναν Gain of Function σε τέτοια εργαστήρια, τι περιμένετε;» αναρωτήθηκε.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ένας ερευνητής μοριακής βιομηχανικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας, ο Μποτάο Σιάο, δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ισχυριζόταν ότι «ο δολοφονικός κορονοϊός πιθανότατα προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν», επισημαίνοντας θέματα ασφάλειας στο ινστιτούτο. Ο Σιάο απέσυρε το άρθρο του εβδομάδες αργότερα αφού οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν τυχόν ατυχήματα στο εργαστήριο.

«Η έρευνα Gain of Function θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Νταλγκλίς.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

www.ertnews.gr



Το άρθρο Έρευνα-βόμβα: Ο κορονοϊός δεν έχει αξιόπιστο «φυσικό πρόγονο» και δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ereyna-vomva-o-koronoios-den-echei-axiopisto-fysiko-progono-kai-dimioyrgithike-apo-kinezoys-epistimones/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρευνα-βόμβα: Ο κορονοϊός δεν έχει αξιόπιστο «φυσικό πρόγονο» και δημιουργήθηκε από Κινέζους επιστήμονες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">