ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Κοντογεώργης στην ΕΡΤ: Από αύριο Τρίτη σε ισχύ το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid – H Eλλάδα πρωτοπορεί (video)

Εγκαίνια κάνει αύριο το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό. «Η Ελλάδα μαζί με κάποιες, πρώτες, λίγες, χώρες θα αρχίσει να το εφαρμόζει από αύριο. Kαι μέχρι πρώτη Ιουλίου το σύνολο των χωρών», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Κοντογεώργης.

Μιλώντας για το Πράσινο Πιστοποιητικό ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, τόνισε ότι ουσιαστικά αποτελεί ένα «ελευθέρας» στις μετακινήσεις και προς την ελευθερία μας.

«Είμαστε πρωτοπόροι. Υπήρξε εγρήγορση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης μιλώντας για την εφαρμογή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού για τον Covid-19 και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει αξία είναι ότι μια ελληνική πρόταση υλοποιήθηκε και τίθεται σε εφαρμογή». Από αύριο η Ελλάδα και μια μικρή δέσμη χωρών θα χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις το Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Από 1η Ιουλίου και οι υπόλοιπες χώρες θα είναι έτοιμες για μαζική χρήση».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής «Από τις έξι» για τον τρόπο χρήσης του Πράσινου Πιστοποιητικού. ο Γ.Γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης διευκρίνισε ότι «αυτό έχει αφεθεί στην κρίση των Εθνικών Κυβερνήσεων, το ποια χρονικά όρια θα επιλέγονται και το ποιες θα είναι οι απαγορεύσεις ή οι προϋποθέσεις για να εισέλθει κάποιος τουρίστας στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα ενσωματώνεται στο Πράσινο Πιστοποιητικό θα είναι το πιο σύντομο χρονικά τεστ ανίχνευσης του ιού».

Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμού

Ο κ. Κοντογεώργης μίλησε επίσης και για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας: «Αυτή τη στιγμή το 35% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με πρώτη δόση. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 40% στους δικαιούχους εμβολιασμού, δηλαδή οι άνω των 16 ετών. Δύο εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Θεωρούμε ότι με βάση τον προγραμματισμό των εμβολίων και εφόσον υπάρχει επάρκεια, πιστεύουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανοσίας. Ήδη, στους άνω των 60 ετών και στους ευπαθείς έχουμε ξεπεράσει το 70% εμβολιασμού. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μέσα στο καλοκαίρι θα το έχουμε πετύχει».

Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό στις ηλικίες από 12 έως 18ετών

Απαντώντας, τέλος, στο τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε: «Επιχειρησιακά, εφόσον εγκρίθηκε το εμβόλιο, θα είμαστε έτοιμοι. Όμως επειδή είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μέλη της οποίας είναι και παιδίατροι…  Είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Θ. Κοντογεώργης στην ΕΡΤ: Από αύριο Τρίτη σε ισχύ το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid – H Eλλάδα πρωτοπορεί (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/th-kontogeorgis-stin-ert-eimaste-protoporoi-apo-ayrio-i-ellada-kai-mia-mikri-desmi-choron-tha-chrisimopoioyn-to-psifiako-pistopoiitiko/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Κοντογεώργης στην ΕΡΤ: Από αύριο Τρίτη σε ισχύ το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid – H Eλλάδα πρωτοπορεί (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">