ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Θησαυροί της θάλασσας

(Διαθέσιμο έως 30/5/2021)
Ανάμεσα στους σπάνιους θησαυρούς της θάλασσας είναι και η αλιώτιδα, γαστερόποδο μαλάκιο που κοστίζει έως και 1.300 δολάρια το κιλό και προσφέρεται ακόμα και ως δώρο στην Κίνα. Ο δύτης Τζέιμς Παλανόφσκι βουτά στα κρύα νερά των ανατολικών ακτών της Τασμανίας για να συλλέξει αλιώτιδες και ο διάσημος Κινέζος σεφ Φρανκ Σεκ (του εστιατορίου China Doll) μάς δείχνει πώς να μαγειρέψουμε το θαλασσινό με μπαχαρικά σε σπιτικό σου-βιντ και να το ενσωματώσουμε σε μια λαχταριστή ομελέτα.
Ο κηπουρός Πίτερ Χάρντγουικ μάς ξεναγεί στη Νέα Νότια Ουαλία και μαζί του ανακαλύπτουμε τα θαλασσινά φυτά που φτάνουν στα πιάτα των εστιατορίων, όπως τον κρίταμο, τη γλυστρίδα και τη σουαίδα.
Στην Τασμανία, το γουακάμε συλλέγεται από τον έμπορο Τζέιμς Άσμορ (Ashmore Foods Tasmania), ο οποίος μας δείχνει πώς διατηρεί την υφή του και την υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, ιώδιο και βιταμίνη Β. Ο αγαπημένος Ιάπωνας σεφ της Τασμανίας Μασαάκι Κογιάμα (του εστιατορίου Masaaki’s Sushi) ετοιμάζει μια σαλάτα με γουακάμε και χταπόδι, την οποία τελειώνει με σάλτσα από τον πεντανόστιμο ζωμό ντάσι.
Το χαβιάρι είναι άλλος ένας θησαυρός του νερού και η συγκομιδή των αβγών του σολομού στην κοιλάδα Γιάρα μια εντυπωσιακή διαδικασία. Τα ψάρια που είναι έτοιμα να γεννήσουν μπαίνουν σε νερό με γαρυφαλέλαιο για αναισθητικό και «αρμέγονται». Το χαβιάρι ολοκληρώνει τη σπεσιαλιτέ του σεφ Πίτερ Κονίστις (του εστιατορίου Alpha Restaurant), έναν μουσακά με μελιτζάνα, χτένια και ταραμοσαλάτα.



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Θησαυροί της θάλασσας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-thisayroi-tis-thalassas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Θησαυροί της θάλασσας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">