ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Food safari: Θαλασσινά | Ολόκληρο ψάρι

(Διαθέσιμο έως 6/6/2021)
Το ψάρι τρώγεται ολόκληρο εδώ και 40.000 χρόνια στην Αυστραλία, αλλά και πολλοί άλλοι λαοί στον πλανήτη εφαρμόζουν την ίδια μέθοδο. Το Food Safari Water μπαίνει στην κουζίνα του δημοφιλούς Golden Century που σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Ο Έρικ Γουόνγκ, που διευθύνει το οικογενειακό εστιατόριο από τα εγκαίνιά του, εξηγεί τη σπουδαιότητα της κατανάλωσης ολόκληρου του ψαριού.

Η Ταϊλανδή σεφ και εστιάτορας Έιμι Τσάντα (Chat Thai) τηγανίζει λουτιάνο που γίνεται τόσο τραγανός και χρυσαφένιος ώστε ακόμα και η ουρά και τα κόκαλα είναι λαχταριστά, ειδικά σερβιρισμένα με φρέσκο πράσινο μάνγκο και πολλά βότανα. Ο σεφ Ταν (Malacca Straits) μαγειρεύει κάρι με κεφάλια ψαριών με το κεφάλι μπακαλιάρου και βάση από γάλα καρύδας, ενώ ο Σάιμον Λι (Masak Ku) αποκαλύπτει τα μυστικά της σος κάρι και μας δείχνει πώς να απολαμβάνουμε λιχουδιές όπως τα μάγουλα, τα χείλη, τα μάτια και το μυαλό.
Ο λάτρης των ψαριών σεφ Τζος Νάιλαντ (Saint Peter) μάς δείχνει πώς να καθαρίσουμε ένα ψάρι 15 κιλών από τα λέπια και να χρησιμοποιήσουμε κάθε κομμάτι του. Μαγειρεύει τσιπ από τα μάτια του ψαριού, καπνιστή καρδιά, αλλά και τηγανητό συκώτι, σπέρμα και λέπια και προσθέτει αλμυρή γεύση στα πιάτα.
Μετρ της γαλλικής κουζίνας, ο σεφ Ζακ Ρεϊμόν (Bistro Gitan, L’Otel Gitan) λέει ότι η αγαπημένη του πρωτεΐνη είναι το ψάρι και πως ο μόνος τρόπος να καταναλώνεται είναι ολόκληρο. Μας δείχνει πώς να ετοιμάζουμε μπαρμπούνι παπιγιότ σε ένα υγιεινό πακέτο με μάραθο και πορτοκάλι, ντομάτα και ελιά. Λέει πως όταν μαγειρέψεις το ψάρι ολόκληρο και ξεπεράσεις το άγχος, δεν θες πια το φιλέτο. Ζητάς ολόκληρο το ψάρι και γεύεσαι τη διαφορά!



Το άρθρο Food safari: Θαλασσινά | Ολόκληρο ψάρι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/food-safari-thalassina-olokliro-psari/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Food safari: Θαλασσινά | Ολόκληρο ψάρι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">