ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Self test: Διαθέσιμα από σήμερα στα φαρμακεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Από σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου εως και το Σάββατο 22 Μαΐου μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό των σχολείων θα μπορούν να προμηθεύονται δυο self test από τα φαρμακεία. Ένα για την επόμενη εβδομάδα και ένα για την μεθεπόμενη.

Το self test θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο το πρωί της Δευτέρας, και το αποτέλεσμα δηλώνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ όπου εκδίδεται και σχετική η σχολική κάρτα.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό με τη δήλωση μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr μπορούν να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί/προσωπικό λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Από τις 23 Μαΐου, ένα τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Παράλληλα, υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται σε 15 κλάδους (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός και ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών) από τις 23 Μαίου.

Μπορούν να προμηθεύονται το τεστ με το ΑΜΚΑ τους και να δηλώνεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα δήλωσης COVID-19 tests στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Στην περίπτωση που βγει το τεστ θετικό

  • Πατήστε για Κυριακές εδώ και για άλλες μέρες εδώ, για να δείτε τις δημόσιες δομές που μπορείτε να επισκεφθείτε για να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου. Οι δομές αυτές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους την Δευτέρα 12 Απριλίου.
  • Πατήστε εδώ για να δείτε τα σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
  • Οδηγίες για την φροντίδα επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Self test: Διαθέσιμα από σήμερα στα φαρμακεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/self-test-diathesima-apo-simera-sta-farmakeia-gia-mathites-kai-ekpaideytikoys/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Self test: Διαθέσιμα από σήμερα στα φαρμακεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">