ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άννα Νετρέμπκο – Γιουσίφ Εϊβάζοφ: Αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Πρόγραμμα | 01.07.2021

Λίγο πριν τραγουδήσουν για το αθηναϊκό κοινό στο All Star Γκαλά Βέρντι, που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 10 Ιουλίου, στο  Καλλιμάρμαρο, η Άννα Νετρέμπκο και ο Γιουσίφ Εϊβάζοφ μιλούν αποκλειστικά στο Τρίτο Πρόγραμμα. 

Η κορυφαία σοπράνο της εποχής μας και ο διακεκριμένος τενόρος μιλούν για την εντυπωσιακή καριέρα τους, τις επιλογές τους, τις συνέπειες της πανδημίας στον κόσμο του πολιτισμού παγκοσμίως, τη Μαρία Κάλλας, τον Τζουζέπε Βέρντι, αλλά και για το star system της λυρικής τέχνης, τις κριτικές και την επίδραση των social media.

Στη συνέντευξη, που θα μεταδοθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα και την εκπομπή του Νίκου Ξανθούλη «Όλος ο κόσμος μια Λυρική Σκηνή», την Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 14:00, το «χρυσό ζευγάρι» της όπερας αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο Καλλιμάρμαρο, ενώ αναφέρεται και στους διακεκριμένους συμπρωταγωνιστές που θα βρεθούν μαζί του επί σκηνής, την κορυφαία μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελιβσίλι και τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά.

Με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 150 ετών από την πρεμιέρα της «Αΐντα» στο Κάιρο, οι τέσσερις διάσημοι λυρικοί τραγουδιστές, που έχουν διακριθεί στα λυρικά αριστουργήματα του Βέρντι, θα ερμηνεύσουν περίφημες άριες και ντουέτα από την Αΐντα, τον Τροβατόρε, τη Δύναμη του πεπρωμένου, τον Οθέλλοτον Ριγκολέτο κ.ά.

Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ογκέν. Το Γκαλά υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Info

Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 14:00

Εκπομπή: «Όλος ο κόσμος μια Λυρική Σκηνή»

Με τον Νίκο Ξανθούλη

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma



Το άρθρο Άννα Νετρέμπκο – Γιουσίφ Εϊβάζοφ: Αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Πρόγραμμα | 01.07.2021 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ert.gr/radiofono/anna-netrempko-gioysif-eivazof-apokleistiki-synenteyxi-sto-trito-programma-01-07-2021/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άννα Νετρέμπκο – Γιουσίφ Εϊβάζοφ: Αποκλειστική συνέντευξη στο Τρίτο Πρόγραμμα | 01.07.2021 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">