ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με εμφατικό τρόπο η Δανία στους «16» κόντρα στην Ουαλία

Με εμφατικό τρόπο η Δανία στους «16» κόντρα στην Ουαλία

Δανία και Ρωσία έπαιζαν μεταξύ τους απόψε για να έχουν συνέχεια στο EURO 2020, αλλά οι Σκανδιναβοί φάνηκε πως το ήθελαν περισσότερο…

Με τη σκέψη και στον Κρίστιαν Έρικσεν, που τους έβλεπε από το σπίτι του, οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέτριψαν με 4-1 (38΄ Ντάμσγκααρντ, 59΄ Πόουλσεν, 79΄ Κρίστενσεν, 82΄ Μάελε – 70΄ πεν. Τζιούμπα) στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης τους κάκιστους Ρώσους και πήραν πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση, δηλαδή στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο 26 Ιουνίου την Ουαλία, στο Άμστερνταμ.

Στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε (στους 3 βαθμούς), η Δανία ήταν η καλύτερη στη διαφορά τερμάτων, η Φινλανδία κατετάγη τρίτη και η Ρωσία τέταρτη. Η ήττα της Φινλανδίας από το Βέλγιο στον άλλο αγώνα του Β΄ ομίλου έστειλε και την Ελβετία στα νοκ άουτ, καθώς με 4 βαθμούς είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες τέσσερις τρίτες ομάδες των ομίλων.

Οι Δανοί ξεκίνησαν δυνατά αλλά άφηναν χώρους στους ταχύτατους Ρώσους, που απείλησαν άμεσα στο 18΄, όταν ο Γκολόβιν έκανε απίστευτη κούρσα και βγήκε απέναντι στον Σμάιχελ, ο οποίος τον νίκησε.

Προϊόντος του χρόνου οι Σκανδιναβοί κάλυψαν καλύτερα το χώρο, κι αφού ένας «κεραυνός» του Χόιμπιεργκ έφυγε μόλις άουτ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με νέο ασύλληπτο σουτ, αυτή τη φορά από τον Ντάμσγκααρντ στο 38΄, που άφησε όρθιο τον Σαφόνοφ.

Παρά το υπέρ τους 1-0, οι Δανοί ήξεραν ότι χρειάζονταν κι άλλα γκολ για την περίπτωση της ισοβαθμίας με τη Φινλανδία, κι έτσι από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου έπιασαν τον αντίπαλό τους «από το λαιμό».

Με ακατάπαυστο τρέξιμο και ανελέητο πρέσινγκ, οι παίκτες του Χιούμλαντ δεν άφησαν τους Ρώσους να πάρουν «ανάσα» κι επιβραβεύτηκαν νωρίς: στο 59ο λεπτό από τραγικό γύρισμα του Ζόμπνιν ο Πόουλσεν σκόραρε σε άδεια εστία για το 2-0.

Στο 68΄, όμως, το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Βέστεργκααρντ στον Σομπόλεφ τιμωρήθηκε με την «εσχάτη των ποινών», με τον Τζιούμπα να ευστοχεί στο 70΄ από τα 11 βήματα και να γράφει Ιστορία, καθώς έφτασε τα 30 γκολ με την Εθνική κι έπιασε στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Κερζακόφ.

Αλίμονο όμως, οι ελπίδες των Ρώσων για επιστροφή δεν κράτησαν παρά μερικά λεπτά, καθώς στο 79΄ ο Κρίστενσεν με ένα «ξερό» σουτ εκτός περιοχής έβαλε «ταφόπλακα» στις όποιες φιλοδοξίες της ομάδας του Τσερτσέσοφ και τρία λεπτά αργότερα ο Μάελε σφράγισε το θρίαμβο των Δανών.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: Ντιλέινι – Κουντριάσοφ, Ντιβέεφ

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σαφόνοφ, Φερνάντες, Ντιβέεφ, Τζίκια, Κουντριάσοφ (68΄ Καραβάεφ), Κουζιάεφ (68΄ Μούχιν), Οζντόεφ (61΄ Ζεμαλετντίνοφ), Ζόμπνιν, Μίραντσουκ (61΄ Σομπόλεφ), Τζιούμπα, Γκολόβιν.

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγιάερ, Βέστεργκααρντ, Βας (60΄ Λάρσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (85΄ Γένσεν), Μάελε, Μπρέιθγουεϊτ (85΄ Κορνέλιους), Πόουλσεν (60΄ Ντόλμπεργκ), Ντάμσγκααρντ (72΄ Νόεργκαρντ).

sports.ert.gr.



Το άρθρο Με εμφατικό τρόπο η Δανία στους «16» κόντρα στην Ουαλία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/me-emfatiko-tropo-i-dania-stoys-16-kontra-stin-oyalia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με εμφατικό τρόπο η Δανία στους «16» κόντρα στην Ουαλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">