ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί – Σύντομα πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για τους 20άρηδες

Θετικά είναι τα μηνύματα από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με τις αρχές πάντως, να χαρακτηρίζουν μονόδρομο τον εμβολιασμό ικανού αριθμού πολιτών εντός του καλοκαιριού για να μην επανακάμψει η νόσος. Με πάνω από 80.000 ημερήσιους εμβολιασμούς, συνεχίζει να υψώνεται το τείχος ανοσίας κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι μεγάλος στόχος είναι να εμβολιαστεί το 60 με 70% του πληθυσμού -ειδικά των νεώτερων πολιτών- για να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς η πλειοψηφία των ατόμων που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως και σχεδόν 4 εκατ. έχουν λάβει μία δόση, με τη συμμετοχή των πολιτών να χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, με σχεδόν όλα τα ραντεβού να έχουν καλυφθεί στις περισσότερες περιοχές, εκτός από 19 περιφερειακές ενότητες όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.

Το επόμενο διάστημα, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια και οι 20άρηδες, αρχής γενομένης από την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών. Η συμμετοχή των πολιτών στον εμβολιασμό χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Μάλιστα, στις περισσότερες περιοχές έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα ραντεβού.

Οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν σημαντικά και το τελευταίο 24ωρο και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ διαμορφώθηκε πλέον στους 416, ενώ 932 ήταν τα νέα κρούσματα και 35 οι θάνατοι. Με περίπου 80 έως 85 χιλιάδες ημερήσιους εμβολιασμούς, συνεχίζεται η επιχείρηση με στόχο το τείχος ανοσίας του γενικού πληθυσμού. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 6 εκατομμύρια δόσεις.

Σχετική είδηση: Χτίζεται το τείχος ανοσίας με τη συνέχιση των εμβολιασμών – Δίχως τέλος τα κορονοπάρτι

Πηγές: ΕΡΤ, A’ Πρόγραμμα

www.ertnews.gr



Το άρθρο Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί – Σύντομα πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για τους 20άρηδες εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/synechizontai-oi-emvoliasmoi-syntoma-prosvasi-se-ola-ta-emvolia-gia-toys-20arides/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί – Σύντομα πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για τους 20άρηδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">