ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός (audio)

«Την επόμενη εβδομάδα αφού αξιολογηθεί η συμμετοχή της ηλικιακής ομάδας 25-29 για τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson) θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 18-24» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. Είπε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και «όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί και μάλιστα γρήγορα».

Για το Πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «στα περίπου 70 νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων η εμβολιαστική κάλυψη είναι άνω του 60%, και στα 19 νησιά για τα οποία ενεργοποιήθηκε στην αρχή η γραμμή με Johnson & Johnson, με την επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία, ένας στους δύο, έχουν κάνει την πρώτη δόση και πάνω από 1 στους 3 περίπου έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Για να γίνει γρηγορότερα η κάλυψη του πληθυσμού στα νησιά από την Δευτέρα θα δοθούν και γραμμές Pfizer για να υπάρχει διαθεσιμότητα και με αυτό το εμβόλιο να κλειστούν ραντεβού».


Για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον, ο γ.γ συντονισμού της Κυβέρνησης είπε ότι «την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό κατ’οίκον. Μέσα στον Ιούνιο θα εντοπιστούν και καταγραφούν οι πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα, και με την συμβολή ιδιωτών γιατρών θα γίνεται το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson».

Όσο αφορά την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «περιορίζεται στις ομάδες που έχουν άμεση σχέση με την δημόσια υγεία, όπως το προσωπικό στην υγεία και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στην συνέχεια θα ανοίξει ο διάλογος. Από την στιγμή που θα υπάρχει καθολική πρόσβαση στο εμβόλιο, η συζήτηση θα ξεκινήσει».

www.ertnews.grΤο άρθρο Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/th-kontogeorgis-sto-proto-gia-poioys-tha-einai-ypochreotikos-o-emvoliasmos-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb