ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Βατόπουλος: Ή θα πρέπει να νοσήσουμε ή θα πρέπει να εμβολιαστούμε

«Η επιστημονική κοινότητα έχει πει από την αρχή ότι η πανδημία θα σταματήσει με τον εμβολιασμό. Η εναλλακτική λύση είναι τα συνεχή lockdown, οι περιορισμοί και η βασανιστική αύξηση των ανόσων, δια της αρρώστιας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και πρόσθεσε: «’Η θα πρέπει να εμβολιαστούμε ή να αρρωστήσουμε για να αποκτήσουμε ανοσία και να τελειώσει αυτή η ιστορία».

iframe src=”https://www.ertflix.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2021/tv/news-themata-iounios/20210603-apotiseksi-vatopoulos.mp4&bgimg=https://www.ertflix.gr/wp-content/uploads/2021/06/20210603-apotiseksi-vatopoulos.jpg”]

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» για το θέμα των επιπλοκών που προκαλούν τα εμβόλια ο κ. Βατόπουλος είπε: «Κάθε μέρα γίνονται περίπου 100.000 εμβολιασμοί. Αυτό που κοιτάει η επιστημονική κοινότητα είναι αν στους εμβολιασμένους (οι επιπλοκές) γίνονται περισσότερο. Έτσι και αλλιώς, κάθε μέρα στην Ελλάδα έχουμε 300 κηδείες. Αυτό σημαίνει ότι στους 100.000 έχουμε κάθε μέρα τρεις θανάτους. Μη ξεχνάμε ότι πέθαναν από κορονοϊό πενήντα γυναίκες αυτής της ηλικίας».

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να εμβολιαστεί

Αναφορικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ειδικών ομάδων όπως οι εμβολιαστές ο κ. Βατόπουλος ήταν απόλυτος: «Όπως για να χειρουργήσεις πρέπει να φοράς γάντια, για να χειριστείς αρρώστους πρέπει να είσαι εμβολιασμένος. Είναι ένα μέτρο πρόληψης που αφορά ιατρικές πράξεις τις οποίες κάνεις. Άνθρωποι οι οποίοι η δουλειά τους είναι υψηλού κινδύνου μετάδοσης του νοσήματος, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι».
Όσον αφορά στο περιστατικό με τον Ρώσο τουρίστα που βρίσκεται στη ΜΕΘ του Πανανικολάου, παρότι εισήλθε στην χώρα μας με αρνητικό τεστ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας ανέφερε: «Καταρχήν, υποθέτω ότι υπάρχουν πλαστά πιστοποιητικά. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να βεβαιώνεται η γνησιότητα των χαρτιών που φέρνουν οι ξένοι τουρίστες. Για να σταματήσει η πανδημία».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Α. Βατόπουλος: Ή θα πρέπει να νοσήσουμε ή θα πρέπει να εμβολιαστούμε εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/a-vatopoylos-i-tha-prepei-na-nosisoyme-i-tha-prepei-na-emvoliastoyme/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Βατόπουλος: Ή θα πρέπει να νοσήσουμε ή θα πρέπει να εμβολιαστούμε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">