ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το έπος του Γουέμπλεϊ και τα μυστικά του: Δείτε On Demand το ντοκιμαντέρ για τον Παναθηναϊκό

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ετοίμασε ένα αφιέρωμα με αφορμή τα 50 χρόνια από το έπος του Γουέμπλεϊ, και την θρυλική πορεία του «τριφυλλιού» μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στις 2 Ιουνίου 1971 με αντίπαλο τον αχτύπητο τότε Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.

Κωνσταντίνου: «Δίκαια έπαιξε ο Οικονομόπουλος στον τελικό»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και άλλοτε αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου, παραδέχτηκε στο ντοκυμαντέρ, ότι η επιλογή του Οικονομόπουλου να αγωνιστεί στον τελικό ήταν σωστή.

«Εκείνη την περίοδο ήμουν αντίθετος με την απόφαση του προπονητή. Ήθελα να παίξω και εγώ. Πενήντα χρόνια αργότερα, είμαι στη θέση να πω πως ο Τάκης Οικονομόπουλος άξιζε να πάρει τη θέση κάτω από τα γκολπόστ».

Φαν Ντερ Σάαρ: «Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κερδίσει στο Γουέμπλεϊ»

Ο γενικός διευθυντής του Άγιαξ και παλαίμαχος τερματοφύλακας Έντβιν Φαν Ντερ Σάαρ μίλησε στο ντοκιμαντέρ για το έπος του Γουέμπλεϊ.

«Σε έναν τελικό μόνο μία ομάδα μπορεί αν βγει νικήτρια. Ευτυχώς, τα καταφέραμε εμείς αλλά θα μπορούσε να τα καταφέρει και ο Παναθηναϊκός» είπε ο Φαν Ντερ Σάαρ και πρόσθεσε: «Εκείνη η ομάδα του Άγιαξ εξέλιξε το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Είχε πολλούς αστέρες. Ο Παναθηναϊκός ήταν επίσης μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα».

Ζουγανέλης για Πούσκας: «Χαρακτηριστικός τύπος του γλεντζέ»

Ο γνωστός συνθέτης, μουσικός, ηθοποιός, παρουσιαστής αλλά και φίλαθλος του Παναθηναϊκού Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε στο ντοκιμαντέρ για το Γουέμπλεϊ αλλά και τον προπονητή που οδήγησε το «τριφύλλι» τόσο μακριά τον Φέρεντς Πούσκας.

Ο Ζουγανέλης είπε για τον Πούσκας: «Χαρακτηριστικός τύπος του γλεντζέ. Τι σημαίνει γλεντζές; Μπαίνω σε μία παρέα, να φάω, να πιώ, να αγαπήσω, να μπω στη ζωή. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κακός άνθρωπος».

Ο δρόμος προς το Γουέμπλεϊ

Στον Α’ γύρο ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ζενές Ες εκτός έδρας με 2-1 και στη ρεβάνς στη Λεωφόρο κέρδισε με 5-0.

Στο Β’ γύρο οι «πράσινοι» νίκησαν στη Λεωφόρο την Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-0 και ηττήθηκαν στη ρεβάνς με 2-1

Στα προημιτελικά ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία 1-1 με την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, στον επαναληπτικό της Λεωφόρου το ματς τελείωσε 0-0 και το «τριφύλλι» προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Στα ημιτελικά ο Παναθηναίκός γνώρισε την ήττα με 4-1 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και στη ρεβάνς της Λεωφόρου το ανέτρεψε κερδίζοντας με 3-0.

Στον τελικό του Γουέμπλεϊ ο Άγιαξ νίκησε με 2-0

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝTOΚΙΜΑΝΤΕΡ ON DEMAND

www.ertnews.gr



Το άρθρο Το έπος του Γουέμπλεϊ και τα μυστικά του: Δείτε On Demand το ντοκιμαντέρ για τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/athlitismos/podosfero/to-epos-toy-goyemplei-kai-ta-mystika-toy-deite-on-demand-to-ntokimanter-gia-ton-panathinaiko/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το έπος του Γουέμπλεϊ και τα μυστικά του: Δείτε On Demand το ντοκιμαντέρ για τον Παναθηναϊκό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">