ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Δικαιοσύνη αρμόδια να κρίνει που ανήκουν οι εγκαταστάσεις που διεκδικεί ο Δήμος Γλυφάδας


Θλιβερό το γεγονός διαμάχης και αντιπαλότητας δυο δήμων τους οποίους επί δεκαετίες δεν τους χώριζε το ελάχιστο. Από τους κοινούς αγώνες και διεκδικήσεις περάσαμε στην εποχή της έχθρας , της αντιπαλότητας , του διχασμού και των διεκδικήσεων.

Τι ανήκει, που ανήκει, γιατί ανήκει, καλούνται να το αποφασίσουν τα αρμόδια δικαστήρια - δικαστές και σε καμία περίπτωση εμείς.

Επίσης, θλίψη  προκαλεί το γεγονός αναρτήσεων στις οποίες διοχετεύεται μίσος , ύβρεις και κακία κατά του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης , καθώς και του ΠΑΣΟΚ , ενώ όλοι θυμούνται το ''δαγκωτό Κόκκορης'' , ( άραγε που άνηκε ο Κ.Κόκκορης ο οποίος συντηρούσε επί σειρά ετών φερόμενο τοπικό ''εκδότη'', και με χρίσμα από ποιο κόμμα εξελέγη ? ). 

Η διαχρονική νεοελληνική παθογένεια με τον γείτονα !

Αναφορικά με τις παρανομίες , είναι γνωστό στην τοπική μας κοινωνία ότι πλειάδα εγκαταστάσεων και στα όρια του Δήμου Γλυφάδας είναι μη σύννομες όμως υφίστανται επί δεκαετίες. Εμείς αναμέναμε πολιτικές οι οποίες θα δρομολογήσουν το δημόσιο όφελος , άρα μεθοδικές ενέργειες ώστε να χαρακτηριστούν σύννομες όλες οι τοπικές εγκαταστάσεις, αντί της έχθρας , του διχασμού και των διεκδικήσεων του ενός δήμου κατά του άλλου.

Ενδεχομένως η δικαιοσύνη να διαθέτει ορθότερη μέθοδο αξιολόγησης που ανήκει η εν λόγω έκταση , στην οποία υφίσταται το γήπεδο Σουρμένων , καθώς επίσης , να κρίνει πως υφίσταται το εν λόγω γήπεδο στα διοικητικά άρια του Δήμου Γλυφάδας. 

Οι προγενέστερες διοικήσεις στην Γλυφάδα παραχωρούσαν εκτάσεις του Δήμου Γλυφάδας χαριστικά στον γειτονικό δήμο ; 

Αντιθέτως, ο Δήμος Ελληνικού ο οποίος όπως επικαλείται έχει παραχωρήσει έκταση στον δήμο Γλυφάδας, στον όποιο στεγάζεται το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο και το 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας, κινείται νομικά αξιώνοντας την επιστροφή τους στον ίδιο ;

Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης:Απίστευτο!!! Ο Δήμαρχος Γλυφάδας διεκδικεί τις ιστορικές αθλητικές εγκαταστάσεις των Σουρμένων και οικόπεδα του Δήμου μας. 

Σε μία πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά ενέργεια, προχώρησε ο Δήμαρχος Γλυφάδας εναντίον του δήμου μας. Ύστερα από 80 χρόνια, χρησιμοποιώντας παρελκυστικές τακτικές και έωλα δικονομικά μέσα, διεκδικεί με αγωγή που κατέθεσε σε διοικητικό δικαστήριο, τις ιστορικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων και οικόπεδα στα οποία λειτουργούν δημοτικές υπηρεσίες του δήμου μας από το 1963, μέρος των οποίων μισθώνονταν και σε ιδιώτες, ώστε ο δήμος μας να έχει έσοδα. (σημ. τα οικόπεδα βρίσκονται μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και Ρόζας Ιμβριώτη στο Ελληνικό). 

Επιπλέον αυτών, ο Δήμαρχος Γλυφάδας στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας, εντάσσει αυθαίρετα την οδό Παλαιολόγου στην Αργυρούπολη και οικόπεδο στο οποίο θα αναγείρουμε το νέο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, στα διοικητικά του όρια!!! 

Με μία αρπαχτική λογική, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, όπως και ο Δήμαρχος Αλίμου στο παρελθόν, προσπαθεί να πάρει κάτι που δεν του ανήκει, επιχειρώντας να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας. Ιστορικοί δήμαρχοι της Γλυφάδας, με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία, ουδέποτε αμφισβήτησαν τα σύνορά ή περιουσιακά μας στοιχεία. Γιατί άραγε τώρα; 

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια η οποία αμαυρώνει τις σχέσεις των δύο δήμων και καλεί τόσο τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου Γλυφάδας όσο και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να διαχωρίσουν την θέση τους από την αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας. 

Καλούμε τους δημότες μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον σε αυτούς που δεν τους αρκούν τα τεράστια έσοδα που έχουν ως δήμος, αλλά επιβουλεύονται και τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία. 

Να σημειώσουμε δε ότι, στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας και καλή γειτονίας των δύο δήμων, ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει παραχωρήσει εδώ και 40 χρόνια στην σχολική κοινότητα του δήμου Γλυφάδας, ιδιόκτητο κτίριο στο Ελληνικό, προκειμένου να στεγαστούν το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο και το 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

Ως ανταπόδοση λοιπόν, ο δήμος Γλυφάδας προσπαθεί να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας, και να αφαιρέσει το δικαίωμα της άθλησης σε 400 παιδιά που αθλούνται στις εγκαταστάσεις της Αθλητικής Ένωσης Σουρμένων. 

Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν τέτοιου είδους ενέργειες. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει την λειτουργία του δήμου μας. Καλούμε επίσης τους δημότες Γλυφάδας με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί αγάπης, να καταδικάσουν τις ενέργειες του Δημάρχου Γλυφάδας που θα στερήσουν από τα παιδιά μας, τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις. 

Για ακόμη μία φορά, ο δήμαρχος Γλυφάδας θα λάβει τις ανάλογες απαντήσεις στα αρμόδια δικαστικά όργανα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Δικαιοσύνη αρμόδια να κρίνει που ανήκουν οι εγκαταστάσεις που διεκδικεί ο Δήμος Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb