ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης


Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  είχε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης στις 
09/06/2021.

Ο Δήμαρχος μετά από πρόσκληση, ενημέρωσε τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και τις διεκδικήσεις του Δήμου που αφορούν στα Κοινωφελή και Κοινωνικής ανταποδοτικότητας οικόπεδα που πρέπει να αποδοθούν στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, ώστε να ανεγερθούν προς αντικατάσταση αυτών που εκκενώθηκαν, το νέο Δημαρχείο, το Ποντιακό Μέγαρο, Πολιτιστικό Κέντρο, Αμαξοστάσιο, Διοικητικές Υπηρεσίες κ.α.

Σημείωσε δε, ότι είναι σε αναμονή των απαντήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός, ώστε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης να λυθούν άμεσα, με γνώμονα την ευημερία και την ανάπτυξη της Τοπικής Κοινωνίας παράλληλα με την επένδυση και χαρακτήρισε τις διεκδικήσεις του Δήμου απόλυτα δίκαιες.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αν οι διεκδικήσεις του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι απόλυτα δίκαιες , σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται ότι οι διεκδικήσεις του έτερου Δήμου - Γλυφάδας - καθώς και του Δημάρχου δεν είναι δίκαιες ; 

Εμείς , σύμφωνα με όσα παρακολουθούμε επί σειρά ετών , ορισμένα από τα ''πρωτοκλασάτα'' στελέχη της τοπικής Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται πέραν του δέοντος με όσα χαράσσει η δημοτική αρχή - δήμαρχος Γλυφάδας, και άλλωστε τα θέτουν και δημόσια από τοπική ιστοσελίδα την οποία διατηρούν.

Τελικά, υφίσταται ένα ενιαίο κόμμα το οποίο έχει μια πολιτική ,  η κάθε τοπικό στέλεχος και μια πολιτική του εν λόγω κόμματος ;

Αναφερόμαστε στο μείζον ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με τις διεκδικήσεις του Δήμου Γλυφάδας από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Αναφορικά με τον Βόσπορο Γλυφάδας - Ελληνικού είναι σαφές ότι τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εν γένει όλα τα στελέχη του, κρατούν σιγή ιχθύος, και διερωτώμεθα δημόσια: Εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία , η τον Λάτση ;

Αντιλαμβανόμαστε το ''από το μείζον σκάνδαλο ιδιωτικοποιήσεως του τέως αεροδρομίου'' στην υπογραφή μνημονίου παραχώρησης του στον Λάτση από τον ΣΥΡΙΖΑ , το χάρισμα όμως του Βοσπόρου, ο οποίος είχε εκατοντάδες ιδιοκτήτες, σε καμία περίπτωση.

Όπως διαπιστώνεται σήμερα προκύπτουν ζητήματα διεκδικήσεων ανάμεσα στους δυο δήμους , Γλυφάδας - Ελληνικού - Αργυρούπολης , κατά τον ίδιο τρόπο μια Ελληνική κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί το πρότερο καθεστώς της εν λόγω εκτάσεως , άρα να παραχωρήσει ένα τμήμα της εκτάσεως στον ''επενδυτή'' και να επιστέψει την απαλλοτριωμένη έκταση του Βοσπόρου επί Χούντας στους φυσικούς και αρχικούς της ιδιοκτήτες οι οποίοι ήταν στα διοικητικά όρια του Δήμου Γλυφάδας.

Η απαλλοτρίωση του Βοσπόρου Γλυφάδας , ώστε να διευρυνθεί ο αεροδιάδρομος του τέως αεροδρομίου επί εποχής Concorde, δημιούργησε σαφείς αλλοιώσεις και στα διοικητικά όρια ανάμεσα στους δύο Δήμους. Έκταση η οποία ανήκει στον Δήμο Γλυφάδας φαίνεται στη συνέχεια ως διοικητικό όριο του γειτονικού δήμου.



Το θέμα είναι ότι την δεκαετία του 90 το αεροσκάφος Concorde , το οποίο χρειαζόταν μεγάλο διάδρομο απογείωσης - προσγείωσης και έτσι απαλλοτρίωσαν τμήμα του συνοικισμού του Βοσπόρου, χάνοντας εκατοντάδες εξ ημών την συνοικία τους , έπαψε να πετά , όμως η ιδιοκτησία των Γλυφαδιωτών χαρίστηκε ετεροχρονισμένα στον Λάτση αντί να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες της.


Δείτε και έτερο ντοκουμέντο αναφορικά με την συνοικία του Βοσπόρου

Όπως γνωρίζεται από τη πλευρά της εισόδου της ενορίας δεν υπάρχει πλέον κανένα οίκημα - κτίριο ! ( Είναι σαφές γιατί η είσοδος του ναού βλέπει το τέως αεροδρόμιο, διότι υπήρχαν πέραν των 100 οικιών εντός του αερολιμένα στον συνοικισμό του Βοσπόρου Γλυφάδας. )



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">