ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σερβία: Αλλεπάλληλες εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών

Βελιγράδι/Ανταπόκριση: Νίκος Πέλπας

Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο εργοστάσιο πυρομαχικών “Sloboda” στην πόλη Τσάτσακ η οποία βρίσκεται 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου. Η πρώτη έκρηξη συνέβη στη 1:30 η ώρα τα ξημερώματα σε χώρο αποθήκευσης. Σποραδικές εκρήξεις ακούγονται και αυτήν την στιγμή από την περιοχή του εργοστασίου. Όπως μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής θύματα. Την στιγμή που άρχισαν οι εκρήξεις στο εργοστάσιο βρίσκονταν 60 εργαζόμενοι της τρίτης βάρδιας. Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση του εργοστασίου όλοι οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν με ασφάλεια τον χώρο.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι έξι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι σε υπόγειο χώρο όπου κατέφυγαν για να προστατευτούν όταν άρχισαν οι εκρήξεις. Η αστυνομία και ο στρατός κατά την διάρκεια της νύχτας εκκένωσαν όλους του οικισμούς γύρω από το εργοστάσιο και απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή.

Το εργοστάσιο “Sloboda” παράγει οβίδες πυροβολικού και βλήματα πυροβόλων όπλων ενώ κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών το 1999 αποτέλεσε πολλές φορές στόχο των νατοϊκών αεροσκαφών.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σερβία: Αλλεπάλληλες εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/servia-allepalliles-ekrixeis-se-ergostasio-pyromachikon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σερβία: Αλλεπάλληλες εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">