ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Live-Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης με υψηλές συμμετοχές

Η εποχή μετά την πανδημία έχει αρχίσει. Φέρνει μεγάλες μεταβολές σε όλους τους τομείς την κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με τις περιφέρειες σε κομβικό ρόλο. Τι μάς περιμένει και πώς μπορούμε να παρέμβουμε σ’ αυτό; Δείτε απευθείας από το ertnews.gr τη δεύτερη μέρα του διεθνούς συνεδρίου “Regional Growth Conference – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης”με υψηλούς καλεσμένους, που θα αρχίσει στις 9 το πρωί.

Η κοινωνία και οι εκπρόσωποί της μπορούν να ακούσουν την απάντηση άμεσα, στην Πάτρα, στους χώρους της Αχάια Κλάους όπου θα εξελίσσεται από χτες 3 Ιουνίου μέχρι αύριο Σάββατο 5 Ιουνίου, το νέο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας. Το συνέδριο είναι η ένατη διοργάνωση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τον διεθνή της προσανατολισμό.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε γραπτή παρέμβασή του με αφορμή τριήμερο αναπτυξιακό συνέδριο. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι από τις έξι χώρες που πρώτες έθεσαν σε εφαρμογή το πιστοποιητικό, που επιτρέπει την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας μας».

Στις Περιφέρειες ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός για την ανάπτυξη

Ο διεθνής όρος του συνεδρίου “Regional Growth Conference – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης”, υιοθετήθηκε συμβολικά αλλά και για λόγους ουσίας. Το συνέδριο έχει αποκτήσει διεθνείς προσανατολισμούς, και διεθνείς συμμετοχές. Αποτελεί μια γέφυρα της περιοχής προς την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πολιτική της οποίας στοχεύει προς την περιφερειακή ανάπτυξη. Η ανάκαμψη και η πρόοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επέλθει μέσα από τα περιφερειακά σχήματα, τον εκσυγχρονισμό τους, την ανάπτυξη δημιουργικής δυναμικής σε κάθε ιστό και κάθε κύτταρο της ΕΕ. Και γι’ αυτό η Ευρώπη θα είναι από σήμερα μέχρι και το Σάββατο παρούσα στις εργασίες του συνεδρίου, μέσω κορυφαίων αξιωματούχων.

Regional Growth Conference 2021-Το πρόγραμμα

www.ertnews.grΤο άρθρο Live-Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης με υψηλές συμμετοχές εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/frontpage/live-deyteri-mera-toy-synedrioy-perifereiakis-anaptyxis-me-ypsiles-symmetoches/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Live-Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης με υψηλές συμμετοχές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">