ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τόνους πλαστικών μάζεψαν εθελοντές και ψαράδες σε Αμοργό, Πηνειό και Βουλιαγμένη (video)

Συστηματικός καθαρισμός του βυθού από ψαράδες και δύτες πραγματοποιείται καιρό τώρα στις ελληνικές θάλασσες κυρίως χάρη σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε θάλασσες και ποτάμια ανα την Ελλάδα. Ενδεικτικά, στην μαγευτική Αμοργό οι δύτες που μίλησαν στην ΕΡΤ αποκάλυψαν ότι σε διάστημα δύο μηνών συνέλεξαν πέντε τόνους απορριμμάτων. Δυστυχώς το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων επιδεινώθηκε τον καιρό της πανδημίας καθώς η χρήση των πλαστικών (μάσκες, γάντια) αυξήθηκε και το αρνητικό αποτύπωμά τους έγινε πιο έντονο τόσο στις θάλασσες όσο και σε ποτάμια.

Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων Μαρίνας Δεμερτζιάν, Βαγγέλη Μητρούσια και Χαράς Γιαννοπούλου αποτυπώνεται η προσπάθεια εθελοντών, δυτών και ψαράδων να καθαρίσουν τα νερά σε παραλίες και βυθούς από τα σκουπίδια.

Δείτε, επίσης, στο βίντεο της ΕΡΤ τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Τόνους πλαστικών μάζεψαν εθελοντές και ψαράδες σε Αμοργό, Πηνειό και Βουλιαγμένη (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/tonoys-plastikon-mazepsan-psarades-kai-ethelontes-se-amorgo-pineio-kai-voyliagmeni/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τόνους πλαστικών μάζεψαν εθελοντές και ψαράδες σε Αμοργό, Πηνειό και Βουλιαγμένη (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">