ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Νέο κύμα καύσωνα – Πότε θα γίνει «καμίνι» η Αττική (video)

Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας πρόσκαιρη όμως γιατί, από την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ξανά τους 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, η πολύ ζέστη αναμένεται να κρατήσει ως την Παρασκευή σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Σε θερμοκρασιακή κανονικότητα επανερχόμαστε την Κυριακή ,μετά από 12 ημέρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά πουθενά τους 35οC.

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα θα είναι 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η μέγιστη θερμοκρασία 34 με 37 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μετά από πολλές ημέρες βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4. μάλιστα στα ανατολικά πρόσκαιρα θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ότι πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα
ανατολικά ηπειρωτικά το απόγευμα. Υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ασθενείς. Στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5, και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νέο κύμα έντονης ζέστης προβλέπεται από την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με το θερμόμετρο σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα να ξεπερνά και πάλι τους 40 βαθμούς. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι με τα σημερινά στοιχεία η Πέμπτη, όπου το θερμόμετρο και στην Αττική θα είναι πάνω από 40οC.

Γιαννόπουλος Παναγιώτης Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Νέο κύμα καύσωνα – Πότε θα γίνει «καμίνι» η Αττική (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/o-kairos-me-ton-p-giannopoylo-neo-kyma-kaysona-pote-tha-ginei-kamini-i-attiki-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Νέο κύμα καύσωνα – Πότε θα γίνει «καμίνι» η Αττική (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">