ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γερμανία: Εικόνες Αποκάλυψης – Πάνω από 150 νεκροί από τις πλημμύρες- Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα γιατρού στην ΕΡΤ

Ξεπέρασαν τους 150 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της αδιανόητης καταστροφής από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που βιώνει η Γερμανία. Οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους χίλιους και καθώς τα νερά υποχωρούν, αναμένεται να βρεθούν αρκετοί από αυτούς νεκροί, παγιδευμένοι μέσα σε υπόγεια ή σε αυτοκίνητα. Τα σωστικά συνεργεία αλλά και ο απλός κόσμος δίνουν μάχη για τον εντοπισμό πάνω από 100 αγνοουμένων και στο Βέλγιο, που μετρά 27 νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στη Γερμανία, οι εικόνες της καταστροφής συγκλονίζουν. Σπίτια ισοπεδωμένα, αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και στέκουν όρθια… Το Μπαντ Μινστεράιφελ είναι μία πόλη κατεστραμμένη. Το κέντρο της μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Λάσπες έχουν καλύψει τα πάντα και πολλά καταστήματα έχουν καταστραφεί. Οι ιδιοκτήτες πετούν ό,τι είχαν στο εσωτερικό και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από κατεστραμμένα έπιπλα.

Η δυτική Γερμανία μετρά τις πληγές της, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα… Πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν στην εικόνα των διαλυμένων περιουσιών τους. Άλλοι περιγράφουν πώς κατάφεραν να σωθούν. Χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά για να καταστραφούν όλα…

Στο Έρφσταντ εκφράζονται φόβοι πως κεντρικός αυτοκινητόδρομος έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου. Διασώστες χωμένοι μέσα στα νερά ψάχνουν ένα – ένα τα αυτοκίνητα μήπως βρουν εγκλωβισμένους, και με τη βοήθεια του στρατού ρυμουλκούν όσα μπορούν. Φορτηγά έχουν πέσει το ένα πάνω στο άλλο.

Οι νεκροί συνεχώς αυξάνονται, καθώς οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες. Πάνω από 19.000 διασώστες επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές.

Μέσα σε λίγα λεπτά διαλύθηκαν όλα. Χάθηκαν άνθρωποι, περιουσίες, ολόκληρα χωριά , καλύφθηκαν από νερά και τόνους λάσπη.

Τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο, στην Γερμανία περιγράφει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δώρος Μπαλίδης, Διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου της πόλης Μπαντ Νόιεναρ.

«Μέσα σε μερικά λεπτά γέμισαν τα σπίτια των ανθρώπων, όποιος ήταν γρήγορος έφυγε από το σπίτι του, αυτοί που προσπάθησαν να σώσουν τις περιουσίες τους ήταν μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπόρεσαν να κινηθούν γρήγορα πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους» ανέφερε ο Δώρος Μπαλλίδης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα γιατρό, συγκινητική είναι η προσπάθεια των εθελοντών. Ο αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών θα είναι μακρύς.

Ανταποκρίσεις: Νίκος Παππάς (Γερμανία), Ειρήνη Ζαρκαδούλα (Βέλγιο)

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

www.ertnews.gr



Το άρθρο Γερμανία: Εικόνες Αποκάλυψης – Πάνω από 150 νεκροί από τις πλημμύρες- Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα γιατρού στην ΕΡΤ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/germania-eikones-apokalypsis-pano-apo-150-oi-nekroi-apo-tis-plimmyres-sygklonistiki-martyria-ellina-giatroy-stin-ert/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γερμανία: Εικόνες Αποκάλυψης – Πάνω από 150 νεκροί από τις πλημμύρες- Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα γιατρού στην ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">