ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στ. Προσαλίκας στο Πρώτο: Η 16η Αυγούστου θα μας βρει με αριθμό μικρότερο των 1000 ανεμβολίαστων (audio)

«Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, παρ’ όλα αυτά, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα βοηθήσουν πάρα πολύ να εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των ανεμβολίαστων που ασχολούνται με την φροντίδα και ηλικιωμένων και αναπήρων», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο Πρόεδρος Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας.

«Οι προβλέψεις μου είναι ότι η 16η Αυγούστου θα μας βρει με αριθμό μικρότερο των 1000 ανεμβολίαστων σε αυτόν τον τομέα, αριθμός όμως ο οποίος είναι αρκετά σοβαρός για την λειτουργία αυτών των δομών», σημείωσε ο κ. Προσαλίκας.

Πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτές τις δομές, προκειμένου να βρεθεί προσωπικό, έτσι η εξεύρεση αντικαταστατών είναι πάρα πολύ δύσκολη, έως απίθανη, όπως είπε χαρακτηριστικά, εν μέσω καλοκαιριού. «Έχουν φύγει μεγάλος αριθμός στις χώρες τους με καλοκαιρινές άδειες και απορροφάται και μέρος του προσωπικού σε προσλήψεις του δημοσίου, όπου νιώθουν ασφάλεια».

Είναι μικρό το ποσοστό των ανεμβολίαστων που διαμένουν σε αυτές τις μονάδες, σημείωσε ο κ. Προσαλίκας και όπως εξήγησε, συνήθως αυτό οφείλεται σε κάποιο παιδί που έχει αντίρρηση να εμβολιαστεί ο γονιός του «και εκεί είναι ακόμα πιο τρελά τα πράγματα, γιατί μιλάμε για τις επιπτώσεις από το εμβόλιο σε ανθρώπους 95-98 ετών, στην υπόλοιπη ζωή τους».


Σχετικά με το αν διαφαίνεται κάποια αύξηση στον εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων, μετά τις εξαγγελίες ο κ. Προσαλίκας, εκτιμά πως θα έχουμε θετικές επιπτώσεις  γιατί θα πιέσουν το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που δεν θέλουν να χάσουν την δουλειά τους. σημειώνει πάντως πως αν δεν υπάρχει σαφήνεια και απλότητα στην νομοθετική ρύθμιση και επιδέχεται ερμηνείες, «τότε είναι πάρα πολλοί αρνητές που περιμένουν πώς και πώς την αποζημίωση, για να πάνε να δουλέψουν αλλού, γιατί δεν κάνουν με τίποτα το εμβόλιο».

Και καταλήγει λέγοντας πως «πίσω από κάθε αρνητή, υπάρχει ηθική αυτουργία, είτε λέγεται ιερέας, είτε λέγεται πολιτικός, είτε αθλητής, τραγουδιστής, καθηγητής πανεπιστημίου, είτε φαρμακοβιομήχανος, αυτοί όλοι πρέπει να καταλάβουν την ευθύνη που έχουν και ήρθε ίσως η ώρα να απαγγελθεί και δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία των κοινωνικών φορέων και μάλιστα του δικού μας που είναι εξειδικευμένος στους ηλικιωμένους, με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις, να πάμε χέρι χέρι, αφού έχουμε κοινό σκοπό και να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Στ. Προσαλίκας στο Πρώτο: Η 16η Αυγούστου θα μας βρει με αριθμό μικρότερο των 1000 ανεμβολίαστων (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/st-prosalikas-sto-proto-i-16i-aygoystoy-tha-mas-vrei-me-arithmo-mikrotero-ton-1000-anemvoliaston-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στ. Προσαλίκας στο Πρώτο: Η 16η Αυγούστου θα μας βρει με αριθμό μικρότερο των 1000 ανεμβολίαστων (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">