ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Μιχαηλίδου: Προς συζήτηση η απόλυση υπαλλήλων δομών που εμμένουν στην άρνηση εμβολιασμού

Aνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακόμη και για απόλυση όσων αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν ακόμη και αφότου μπουν σε αναστολή εργασίας, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η ίδια αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τρίτη 13 Ιουλίου, όσοι εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας ΑμεΑ ή ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν έως τις 16 Αυγούστου, θα μπαίνουν σε ανατολή εργασίας. Παράλληλα θα πρέπει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να έχουν κάνει την πρώτη δόση όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας.

Η κα Μιχαηλίδου σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο Open, πως «Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια». «Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων…. στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Δ. Μιχαηλίδου: Προς συζήτηση η απόλυση υπαλλήλων δομών που εμμένουν στην άρνηση εμβολιασμού εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/d-michailidoy-pros-syzitisi-i-apolysi-ypallilon-domon-poy-emmenoyn-stin-arnisi-emvoliasmoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Μιχαηλίδου: Προς συζήτηση η απόλυση υπαλλήλων δομών που εμμένουν στην άρνηση εμβολιασμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">