ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διοικητής ΠΑΓΝΗ για 16χρονο: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την τελική κατάληξη (video)

Για το θέμα της κατάστασης του 16χρονου, που χτύπησε σοβαρά μετά από βουτιά στη θάλασσα στον νωτιαίο μυελό και βρίσκεται, χειρουργημένος, στην εντατική του νοσοκομείου μίλησε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

«Το παιδί μετά το ατύχημα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από ένα ναυαγοσώστη και έναν ιατρό που ευτυχώς ήταν εκεί. Ακινητοποιήθηκε ο αυχένας του και διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις μεταφέρθηκε στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Εκτός από τα κατάγματα στην αυχενική μοίρα, πιθανότατα υπάρχει και κάκωση του νωτιαίου μυελού», δήλωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Όπως τόνισε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ «το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο τη Δευτέρα. Έγινε μια σπονδυλοδεσία από τον πρώτο αυχενικό μέχρι τον πρώτο θωρακικό σπόνδυλο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται ακόμη».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση του 16χρονου αθλητή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που χτύπησε τον αυχένα του στη θάλασσα της Φαλάσαρνας, δεν αισθανόταν τα πόδια του ανέφερε:

«Είδα το παιδί χθες (Τρίτη, 6 Ιουλίου). Αιμοδυναμικά ήταν καλά, αλλά δεν αισθανόταν τα κάτω άκρα. Υπάρχει κάκωση στο νωτιαίο μυελό που δικαιολογεί αυτή τη συμπτωματολογία. Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη. Τα άνω άκρα έχουν ευτυχώς και αισθητικότητα και κινητικότητα, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε πια θα είναι η τελική κατάληξη για τα κάτω άκρα».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Διοικητής ΠΑΓΝΗ για 16χρονο: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την τελική κατάληξη (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/dioikitis-pagni-gia-16chrono-poly-noris-na-milisoyme-gia-tin-teliki-katalixi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διοικητής ΠΑΓΝΗ για 16χρονο: Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την τελική κατάληξη (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">