ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

3 χρόνια από τη τραγωδία στο Μάτι: Οι ανοιχτές πληγές (video)

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την θλιβερή επέτειο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 103 παραθεριστές. Για το θέμα μίλησαν στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς και ο Αντώνης Φούσας, δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων.

“Τρία χρόνια μετά είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε και να δώσουμε πίσω στη ζωή στους ανθρώπους που πριν από τρία χρόνια χάσανε φίλους, συγγενείς, εγκαταλείψανε τις εστίες τους, χάσανε περιουσίες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι θα μπει η περιοχή στο σχέδιο, θα υπάρξει πρόβλεψη για αποκατάσταση 100 αστέγων πυρόπληκτων που δεν μπορούν να επανέλθουν στις εστίες τους. Έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να γυρίσει και ο τελευταίος πυρόπληκτος στις εστίες τους”.

Από την πλευρά του ο κ. Φούσας, που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων, αναφέρθηκε στη δικαστική διαδικασία. “Η υπόθεση αυτή είχε δύο χρόνια στο στάδιο της ανάκρισης. Υπήρξε ένας ανακριτής που έψαξε την υπόθεση από κάθε πλευρά, με υπευθυνότητα. Η υπόθεση τώρα βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέως προκειμένου να την μελετήσει και στη συνέχει να υποβάλει σχετική πρόταση στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Η δικογραφία είναι πολύ μεγάλη. Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει ποιοι θα παραπεμφθούν και για ποια αδικήματα”.

Ο κ. Φούσας έκανε έκκληση για την επιτάχυνση των διαδικασιών. “Είναι αναγκαίο να προωθηθούν οι διαδικασίες. Κάνω έκκληση εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων να επισπευστούν οι διαδικασίες γιατί αν συμπληρωθούν τα πέντε χρόνια, αφού είναι ακόμα πλημμέλημα, οι πράξεις από ποινικής πλευράς θα παραγραφούν”. Σύμφωνα με τον κ. Φούσα, υπάρχει και η αστική πλευρά. Οι αγωγές στρέφονται κατά του αρμοδίου Δήμου, κατά της Περιφέρεια και κατά το Δημόσιο, ενώ όπως τόνισε, όσοι συγγενείς των θυμάτων δεν κατέθεσαν αγωγή πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο 3 χρόνια από τη τραγωδία στο Μάτι: Οι ανοιχτές πληγές (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/3-chronia-apo-ti-tragodia-sto-mati-oi-anoichtes-pliges-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 3 χρόνια από τη τραγωδία στο Μάτι: Οι ανοιχτές πληγές (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">