ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Καναδάς

(θα είναι διαθέσιμο έως 17/7/2021)
Αποτελεί πραγματικά παλιά μου φαντασίωση να πάρω το τρένο στον Καναδά την εποχή που το χιόνι και ο πάγος καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα, να διασχίσω μια ολόκληρη ήπειρο χωμένος στη ζέστη, όταν έξω έχει -20 και -30 βαθμούς. Αυτή τη φορά, όμως, θα γίνει πραγματικότητα. Θα διασχίσω όλη την χώρα, από την Ανατολή στη Δύση και θα ταξιδέψω πάνω από 4.000 χιλιόμετρα με το θρυλικό τρένο που το αποκαλούν «Καναδικό Σιδηρόδρομο».
Θα καλύψω απέραντες εκτάσεις γης σαν να ταξιδεύω μέσα σε μια φούσκα εκτός χρόνου, μια φούσκα στην οποία οι συναναστροφές και οι φιλίες παίρνουν σάρκα και οστά πολύ γρήγορα.
Από το Μόντρεαλ στο Βανκούβερ μέσω Τορόντο, θα επισκεφτώ μέρη όπου κανείς δεν πηγαίνει, θα συναντήσω αυτόχθονες Ινδιάνους, τους Ινού, που ήταν οι πρώτοι που κατοίκησαν την περιοχή του Κεμπέκ πριν από περίπου 8.000 χρόνια, αλλά και τους κατοίκους της πρωτεύουσας που, αψηφώντας το κρύο, κάνουν Snowga, δηλαδή γιόγκα στο χιόνι. Στο κέντρο της χώρας, θα ανακαλύψω την τεράστια λίμνη Γουίνιπεγκ με ένα απίστευτο Μπομπαρνιέρ της δεκαετίας του 1960. Εδώ, στη μέση του πουθενά, η ζωή είναι καλά οργανωμένη παρά το χιόνι, το κρύο και τον πάγο.



Το άρθρο Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Καναδάς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/apithana-taxidia-me-treno/apithana-taxidia-me-traino-kanadas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απίθανα ταξίδια με τραίνο | Καναδάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">