ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιστροφή στην κανονικότητα για τη Μύκονο – Σε εγρήγορση οι υγειονομικές υπηρεσίες λόγω της “Δέλτα”

Έντονη είναι η ανησυχία των επιδημιολόγων και της κυβέρνησης για την αυξητική τάση που καταγράφεται σε νησιά, όπως στην Πάρο, στη Σαντορίνη, στη Μήλο, στη Σίφνο, στη Σέριφο, στην Κω, στην Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο και συστήνουν αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, αποφυγή συνωστισμού στα σοκάκια των νησιών και διασκέδαση με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα. Εν τω μεταξύ, από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, παύουν να ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου, επιτρέπεται η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο αλλά και η νυχτερινή κυκλοφορία.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία, κυρίως λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης “Δέλτα”. Πρόκειται κυρίως για ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ μείωση καταγράφεται και στη μέση ηλικία των κρουσμάτων.

Συναγερμός έχει σημάνει για νέες μολύνσεις και σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική και Καβάλα. Στο Ορφάνι Καβάλας, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, καταγράφηκαν 17 κρούσματα, σε παιδιά και εργαζόμενους. Ήδη απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση και ιχνηλατήθηκαν οι επαφές τους.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου ανακοινώθηκαν 1.553 νέα κρούσματα του κορονοιού στη χώρα μας, είχαμε 8 θανάτους, ενώ 134 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Επιστροφή στην κανονικότητα για τη Μύκονο – Σε εγρήγορση οι υγειονομικές υπηρεσίες λόγω της “Δέλτα” εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/epistrofi-stin-kanonikotita-gia-ti-mykono-se-egrigorsi-oi-ygeionomikes-ypiresies-logo-tis-quot-delta-quot/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιστροφή στην κανονικότητα για τη Μύκονο – Σε εγρήγορση οι υγειονομικές υπηρεσίες λόγω της “Δέλτα” Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">