ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πραγματοποίηση εκδήλωσης για τον ελληνικό οινοτουρισμό στην Σαντορίνη

Πραγματοποίηση εκδήλωσης για τον ελληνικό οινοτουρισμό στην Σαντορίνη 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση-συνέδριο του Υπουργείου Τουρισμού για τον ελληνικό οινοτουρισμό, στις 5 και 6 Ιουλίου στη Σαντορίνη

Κατά την διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με μέριμνα της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τρία οινοποιεία του νησιού με Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευθούν τα εξαιρετικά προϊόντα οίνου αλλά και την μακρά ιστορία του ελληνικού οίνου, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ημερίδα με θέμα: «Ελληνικός οινοτουρισμός: Στρατηγικές και προοπτικές για την μετά-Covid εποχή». Συμμετείχαν ξένοι και Έλληνες θεσμικοί παράγοντες του οινοτουρισμού, πρέσβεις ξένων χωρών με ειδικότερο ενδιαφέρον για τον ελληνικό οινοτουρισμό (Γαλλία, Γερμανία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο), ειδικοί του οίνου και του οινοτουρισμού, και ‘Έλληνες παραγωγοί και ειδήμονες, ενώ το γεγονός καλύφθηκε από δημοσιογράφους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. 

Το διήμερο ανέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού στη χώρα μας, χτίζοντας πάνω στην μακρά ελληνική οινική παράδοση, αλλά και στις ήδη πολυάριθμες επιλογές και αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν τα ελληνικά επισκέψιμα οινοποιεία. Κατά την διάρκεια της ημερίδας, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τον οινοτουρισμό. 

Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν : - την δημιουργία της πρώτης ψηφιακής πύλης για τον ελληνικό οινοτουρισμό, η οποία θα παρουσιαστεί στο σύνολό της το αμέσως επόμενο διάστημα, -την διεξαγωγή έρευνας από το Υπουργείο για το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου, τα πορίσματα της οποίας θα αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση του Σήματος, -την συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού με σκοπό την επίτευξη των μέγιστων δυνατών συνεργειών μεταξύ όλων των παραγόντων του Ελληνικού οινοτουρισμού για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του, -την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και εξωστρέφειας του Ελληνικού οινοτουρισμού, με ένταση της συνεργασίας με διεθνείς εταίρους, -την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την επένδυση στις υποδομές και στην προβολή του αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού, βάσει των ήδη κατατεθειμένων και εγκεκριμένων προτάσεων του Υπουργείου. 

Η ημερίδα περιλάμβανε εισηγήσεις από την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα. Λοΐζου, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ζήκο, και τον Δήμαρχο Θήρας κ. Σιγάλα, ενώ εξειδικευμένες τοποθετήσεις/παρουσιάσεις έγιναν από τους: - José Antonio Vidal, Ιδρυτή/Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Οινοτουρισμού (GWTO) - Dr Ignacio Sanchez Recarte, Γενικό Διευθυντή CEEV (ComitéEuropéen des Entreprises Vins) - Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, -Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας Αττικής του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» -κ. Ιωάννη Καρακάση, Master of Wine, -Δρ. Ιωάννη Βογιατζή, Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΔΟΑΟ και Πρόεδρο Δ.Σ. ΣΕΟ - κ. Νικόλαο Μηλιαράκη – Εκπρόσωπο “Wines of Crete”. 

Η εκδήλωση αποτελεί την αρχή ενός οδοιπορικού για την ανάδειξη του ελληνικού οινοτουρισμού που θα συνεχιστεί σε σειρά οινοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, με επόμενη στάση τη Δυτική Μακεδονία.

Επισήμανση του Γλυφάδα web: Όπως ανέφερε πριν από δεκαετίες ο Γιάννης Κουρδομένος στο τέλος των εκπομπών του από τον επανειλημμένα κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, '' Καλά κρασιά ''. 

Είναι σαφές ότι η χώρα μας παράγει καλής ποιότητας οίνο, καθώς επίσης, ο οινοτουρισμός καθώς και ο αγροτουρισμός έχουν μακρά παράδοση σε σειρά χωρών.

Το θέμα είναι ότι όσα αναφέραμε πριν από τριάντα χρόνια, αν αποτελούσαν εκείνη την περίοδο εφαρμοσμένες πολιτικές, σήμερα η χώρα μας θα δέσποζε σε άλλη κατηγορία. 

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι το μοναδικό μέσο στα ερτζιανά το οποίο ασχολήθηκε πρόωρα με τα ζητήματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ δεν λειτουργεί επί δεκαετίες λόγω σειράς διώξεων - κατασχέσεων από το δεδομένο σύστημα αυτής της χώρας ! 

Σύμφωνα της δεδομένης μετεξέλιξης λέτε να γνώριζαν τι έκαναν ? ( Τους ευχόμαστε σε καλή μεριά τα ''κέρδη'' που αποκόμισαν και αποκομίζουν ακόμα και σήμερα καταστρέφοντας.)

Εμείς υπερτονίζουμε ότι η πολιτεία οφείλει πολιτικές ανάλογες σειράς έτερων χωρών με έμφαση την τεχνολογική ανάπτυξη των παραγωγών με χρήση νέων τεχνολογιών, και ειδικότερα 5G , καθώς και δορυφορικών υπηρεσιών όπου υπάρχουν ''σκοτεινά σημεία''. ( Απαιτείται αρχικά - up level - σε επίπεδο παραγωγής , (όλα σε επίπεδο παραγωγής να ψηφιοποιηθούν) , ώστε να προκύψει το θεμιτό αποτέλεσμα ανταγωνισμού. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πραγματοποίηση εκδήλωσης για τον ελληνικό οινοτουρισμό στην Σαντορίνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb